Ήπια κέρδη στην Wall Street

ipia kerdi stin wall street

Ο S&P 500 και ο Nasdaq σημείωσαν άνοδο την Πέμπτη, καθώς οι αισιόδοξες προβλέψεις πωλήσεων της Cisco Systems βοήθησαν στην άνοδο του κλάδου της τεχνολογίας, ενώ τα στοιχεία έδειξαν ότι η οικονομία παρέμεινε σχετικά ισχυρή.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κέρδισε 0,06% στις 34.000 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,24% στις 4.284 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,21% στις 12.965 μονάδες.

Οι επενδυτές εξακολουθούν να αξιολογούν τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας τον Ιούλιο, που ανακοινώθηκαν χθες, την οποία αρχικά φάνηκαν ως υποστηρικτικά μιας λιγότερο επιθετικής στάσης της κεντρικής τράπεζας.

Ωστόσο, τα πρακτικά δεν ήταν ξεκάθαρα για τον ρυθμό των αυξήσεων των επιτοκίων και έδειξαν ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δεσμεύονται να αυξήσουν τα επιτόκια για να τιθασεύσουν τον πληθωρισμό. 

«Βρισκόμαστε σε ένα σημείο όπου οι υπεύθυνοι προσπαθούν να κρίνουν εάν τα αναπόφευκτα υψηλότερα επιτόκια θα αναχαιτίσουν την ανοδική πορεία της αγοράς», δήλωσε ο Rick Meckler, συνεργάτης της Cherry Lane Investments στο New Vernon του New Jersey.

«Υπάρχουν πραγματικά δύο στρατόπεδα -ένα που αισθάνεται ότι τα χειρότερα είναι πίσω μας και συνεχίζει να αγοράζει, και το στρατόπεδο που αισθάνεται τα χειρότερα είναι μπροστά μας και σαν αυτό είναι ένα είδος bear market ράλι που θα υποχωρήσει».

Οι επενδυτές θεωρούν τώρα πιο πιθανή την αύξησης του κόστους δανεισμού κατά 50 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο αντί για αύξηση κατά 75 μονάδες βάσης για τρίτη φορά.

Τα βλέμματα τώρα έχουν στραφεί στο ετήσιο συνέδριο της Fed στα τέλη της επόμενης εβδομάδας.
 

Πηγή

Δείτε επίσης  Φορολογικές δηλώσεις: 7 στους 10 δεν πληρώνουν επιπλέον φόρο σύμφωνα με στοιχεία της ΑΑΔΕ