«Ίσως είναι η τελευταία φορά που με βλέπετε ζωντανό» – Η φράση του Ζελένσκι στους Ευρωπαίους ηγέτες

«Ίσως είναι η τελευταία φορά που με βλέπετε ζωντανό» – Η φράση του Ζελένσκι στους Ευρωπαίους ηγέτες

Volodymyr Zelenskyy 1

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης «ίσως να είναι η τελευταία φορά που με βλέπετε ζωντανό» κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης το βράδυ της Πέμπτης εν μέσω ραγδαίων εξελίξεων και ενώ ο ρωσικός στρατός εξαπέλυε ολομέτωπη επίθεση στην Ουκρανία.

Τη δραματική φράση του Ουκρανού προέδρου αποκάλυψε ένας ο διπλωματικός συντάκτης του Axios Μπάρακ Ραβίντ, επικαλούμενος δύο ευρωπαϊκές πηγές που ενημερώθηκαν για την κλήση.

Η τηλεδιάσκεψη έγινε όταν λίγο πριν αποφασίσουν οι ηγέτες των χωρών της ΕΕ για μια νέα σειρά κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Ο Ζελένσκι τους πίεσε να κάνουν βήματα που δεν ήταν διατεθειμένοι μέχρι στιγμής, σύμφωνα με έναν Ευρωπαίος διπλωμάτης.

Είμαι ο «νούμερο ένα» στόχος της Ρωσίας για δολοφονία ή σύλληψη

Λίγο πριν την κλήση, ο Ζελένσκι έδωσε μια τηλεοπτική ομιλία λέγοντας ότι ήταν ο «νούμερο ένα» στόχος της Ρωσίας για σύλληψη ή δολοφονία και τα μέλη της οικογένειάς του ήταν ο «νούμερο δύο» στόχος.

Την ίδια ημέρα νωρίτερα ο Ζελένσκι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αυστριακό καγκελάριο, Καρλ Νεχάμερ, σχετικά με την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και δήλωσε ότι φοβάται για την ζωή του.

Μάλιστα, δεν τόνισε μόνο ότι ανησυχεί για την σωματική του ακεραιότητα, αλλά παράλληλα ανησυχεί και για το μέλλον του κράτους που διοικεί.

Πηγή

Δείτε επίσης  Γαλλία: Xιλιάδες πολίτες στους δρόμους λόγω πληθωρισμού, ενεργειακής και κλιματικής κρίσης – Δείτε εικόνες και βίντεο