Αλλαγές στο Διοικητικό Συμβούλιο της Reds

allages dioikitiko sumboulio reds

Της Τέτης Ηγουμενίδη
[email protected]

Νέα έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Reds προγραμματίστηκε για τις 9 Νοεμβρίου 2022 με θέμα την ανάκληση του συνόλου των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Την πραγματοποίησή της ζήτησε η Ελλάκτωρ η οποία ελέγχει στην εταιρεία real estate ποσοστό 55,46%.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο νέο διοικητικό συμβούλιο που θα προτείνει η Ελλάκτωρ δεν θα περιλαμβάνεται ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος ο οποίος σήμερα κατέχει τη θέση του προέδρου και είναι εκτελεστικό μέλος.

Υπενθυμίζεται ότι κ. Παναγιωτόπουλος έχει παραιτηθεί πρόσφατα από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της θυγατρικής του Ομίλου Ελλάκτωρ για τις κατασκευές, Άκτωρ.

Ο λόγος της παραίτησής του, σύμφωνα με πληροφορίες, σχετίζεται με τη διαφορετική αντίληψη που έχει, σε σχέση με τους μετόχους του Ομίλου (Reggeborgh και Όμιλος Βαρδινογιάννη) για την στρατηγική ανάπτυξης της Άκτωρ.

Οι μέτοχοι της Ελλάκτωρ προκρίνουν μια πιο ισορροπημένη ανάπτυξη όλων των τομέων της δραστηριότητάς της που εκτός από τις κατασκευές περιλαμβάνει τις παραχωρήσεις, το περιβάλλον και την ανάπτυξη ακινήτων.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος εκτός από πρόεδρος της Reds διατηρεί και ποσοστό των μετοχών της (περίπου 11,5%) και με ενδιαφέρον αναμένεται αν θα το πουλήσει στο πλαίσιο της δημόσιας πρότασης της RB Ellaktor Holding B.V. (μέλος του ολλανδικού ομίλου Reggeborgh) για την απόκτηση μετοχών της Reds.

Η δημόσια πρόταση για την εταιρεία real estate θα διαρκέσει έως 3 Νοεμβρίου 2022 και είναι συνέπεια της δημόσιας πρότασης της Reggeborgh για την Ελλάκτωρ μέσω της οποίας η ολλανδική εταιρεία ενίσχυσε το ποσοστό της στον κατασκευαστικό όμιλο σε 46,15%.

Πηγή

Δείτε επίσης  Πιο αναγκαίος από ποτέ ο αγωγός EastMed