Ανακαλύψτε τον «δρόμο της αγάπης» – Το παραμυθένιο μονοπάτι μόλις 2 ώρες από την Αθήνα

Δρόμος της αγάπης Βυτίνα με φθινοπωρινά χρώματα

Ένας πανέμορφος δρόμος βρίσκεται στην Ελλάδα και απέχει μόλις 2 ώρες από την Αθήνα. Ελάτε να γνωρίσουμε μαζί τον “δρόμο της αγάπης”!

Δρόμος της αγάπης Βυτίνα 2 ώρες από την Αθήνα

Ο δρόμος της αγάπης βρίσκεται στην Ελλάδα και είναι μοναδικός! Η εικόνα που θα συναντήσετε φτάνοντας στο ορεινό χωριό της Βυτίνας είναι ούτως ή άλλως ονειρική, με ένα γραφικό χωριό μέσα στη φύση να προσκαλεί τους επισκέπτες του να το εξερευνήσουν. Πέρα, όμως, από τα γνωστά σημεία στο χωριό που θα δείτε, υπάρχει και ένα μυστικό, που λίγοι γνωρίζουν!

Δρόμος της αγάπης Βυτίνα με πλατάνια ολόγυρα

Υπάρχει ένας δρόμος παραμυθένιος στη Βυτίνα, ένα μονοπάτι που ονομάζεται “δρόμος της αγάπης” και προσκαλεί τους επισκέπτες να περπατήσουν μέσα σε μια διαδρομή με αρωματικά σφενδάμια και πλατάνια.

Πού οφείλει το όνομά του ο “δρόμος της αγάπης”

Ο δρόμος της αγάπης βρίσκεται στην Ελλάδα και θα συναντήσετε το υπέροχο αυτό μονοπάτι στη δυτική πλευρά της Βυτίνας, στο λεγόμενο Παλαιό Χωριό με τις ιστορικές εκκλησίες των Αγίων Αποστόλων και της Κοίμησης της Θεοτόκου του 1847.

Δρόμος της αγάπης Βυτίνα με φθινοπωρινά χρώματα 2 ώρες από την Αθήνα

Το παραμυθένιο δρομάκι δεν πήρε το όνομά του επειδή από το παρελθόν υπήρξε πολύ αγαπητό στους ερωτευμένους του χωριού αλλά και στους επισκέπτες από τα διπλανά χωριά. Εκεί πήγαιναν τα ζευγάρια για να πρωτογνωριστούν, ανταλλάσοντας ερωτικά βλέμματα και μηνύματα, σύμφωνα πάντα με τα αυστηρά ήθη της εποχής.

Δρόμος της αγάπης Βυτίνα με φθινοπωρινά χρώματα μέσα στο πράσινο

“Μια βόλτα μέσα στη φύση, σε ένα ονειρικό περιβάλλον είναι αρκετή για να ερωτευτείς ξανά και να ζήσεις μοναδικές στιγμές με το ταίρι σου”, λένε οι ντόπιου για τον “δρόμο της αγάπης”, που σιγά-σιγά αρχίζει να γίνεται διάσημος και να τον μαθαίνει περισσότερος κόσμος!

Βυτίνα: Απόδραση σε έναν top ορεινό προορισμό της Πελοποννήσου

Μια ηµερήσια απόδραση στη Βυτίνα, σε έναν από τους πιο διάσηµους ορεινούς προορισµούς στην Πελοπόννησο είναι αρκετή για να µας βάλει µε τον καλύτερο τρόπο σε… χειµερινό ταξιδιωτικό mood!

Δείτε επίσης  Οι κορυφαίοι γαμήλιοι ελληνικοί προορισμοί και δεν είναι η Σαντορίνη – Τι έδειξε ταξιδιωτική έρευνα

Από τα πιο γραφικά, παραδοσιακά αλλά και τουριστικά χωριά του Μαινάλου, χτισµένη σε υψόµετρο 1.033 µ., στους πρόποδές του, η Βυτίνα έχει το δικό της φανατικό κοινό για τις χειµερινές εξορµήσεις, µε ατού της την εύκολη πρόσβαση (µόλις 15 χλµ.) στο χιονοδροµικό κέντρο Μαινάλου!

Βυτίνα χωριό

Η κοντινή της απόσταση, όµως, από την Αθήνα την καθιστά αυτοµάτως και ιδανικό προορισµό για τις εκδροµές του Σαββατοκύριακου – ακόµα και για ηµερήσιες! Φτάνοντας, αφήστε το αυτοκίνητο και σεργιανίστε στα λιθόστρωτα σοκάκια, για να ανακαλύψετε κάθε γωνιά της.

Μη φύγετε, αν δεν προµηθευτείτε χειροποίητα ζυµαρικά, καρύδια, βότανα, φυσικά το κορυφαίο µέλι «Ελάτης Μαινάλου Βανίλια» αλλά και ξυλόγλυπτα, αφού η περιοχή υπήρξε κέντρο ξυλογλυπτικής και υφαντουργίας. Πριν να συνεχίσετε την περιήγησή σας, κάντε µια στάση στο Λαογραφικό Μουσείο και την Εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα, που είναι και ο Πολιούχος, ενώ κοντά στην πλατεία θα ανακαλύψετε τη Βιβλιοθήκη της Βυτίνας, µε αξιόλογο ιστορικό αρχείο, καθώς και το πετρόκτιστο κτήριο του «Ελληνικού Σχολείου», της περίφηµης σχολής που ιδρύθηκε το 1782.

Tip: Εκµεταλλευτείτε την ευκαιρία και για ένα mini tour έως τη Στεµνίτσα και τη Δηµητσάνα. Προτιµήστε τη διαδροµή µέσω Ελάτης –είναι πραγµατικά πανέµορφη– και κάντε στάσεις στα όµορφα χωριά για µια βόλτα και έναν καφέ, προτού πάρετε τον δρόµο της επιστροφής (η διαδροµή µέχρι τη Δηµητσάνα είναι 40 χλµ. και θα χρειαστείτε περίπου 1 ώρα).

Βυτίνα

Πώς να πάτε: Οδικώς από την Αθήνα θα πάρετε την Ολυµπία Οδό και στη συνέχεια την Κορίνθου – Τριπόλεως (183 χλµ., περ. 2 ώρες & 10’).

Βυτίνα

Δείτε επίσης

Πηγή