Αυτός είναι ο κορυφαίος προορισμός του κόσμου για τουρισμό ευεξίας

Αυτός είναι ο κορυφαίος προορισμός του κόσμου για τουρισμό ευεξίας

Graubunden

Το Graubunden, μια ελβετική περιοχή, στοχεύει να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες από το GCC αυτό το καλοκαίρι. Το επίκεντρο θα είναι η παροχή μιας υπέροχης εμπειρίας στην ύπαιθρο και η προώθηση της υγείας και της ευεξίας για όλη την οικογένεια.

Η καλοκαιρινή καμπάνια του Graubunden υπογραμμίζει μια σειρά από καλοκαιρινές διακοπές που στοχεύουν ταξιδιώτες του GCC που θέλουν να απολαύσουν πιο χαλαρές και πιο υγιεινές διακοπές με γνώμονα την οικογένεια. Οι επισκέπτες θα μπορούν να βιώσουν εξαιρετική φυσική ομορφιά, ιαματικά λουτρά και υπαίθριες δραστηριότητες, σε ένα ήπιο κλίμα, προσφέροντας ένα ευπρόσδεκτο διάλειμμα από την έντονη καλοκαιρινή ζέστη σε πολλά μέρη της περιοχής του GCC.

Επιπλέον, υπάρχει μια μεγάλη γκάμα ξενοδοχείων και διαμερισμάτων με υπηρεσίες, εστιατόρια βραβευμένα με αστέρι Michelin και καθηλωτικές πολιτιστικές εμπειρίες, καθιστώντας το τον ιδανικό προορισμό για οικογένειες GCC αυτό το καλοκαίρι.

«Μετά τους περιορισμούς που επέφερε η πανδημία, οι επισκέπτες από το ΣΣΚ επιστρέφουν σε μεγάλους αριθμούς για άλλη μια φορά και αναμένουμε σημαντική αύξηση της ζήτησης αυτό το καλοκαίρι», δήλωσε η Tamara Loeffel, Επικεφαλής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης στο Visit Graubunden.

«Το Graubunden φημίζεται για μερικές από τις καλύτερες εμπειρίες υγείας και ευεξίας οπουδήποτε στον κόσμο και επιπλέον, το Graubunden είναι επίσης πολύ εξοικειωμένο με την αραβική κουλτούρα – πολλά από τα 170 εστιατόρια του προσφέρουν επιλογές μενού χαλάλ και τα περισσότερα ξενοδοχεία έχουν επίσης αραβόφωνο προσωπικό. πρόσθεσε ο Λόεφελ.

 Graubunden

Οι μεγαλύτερες αγορές πηγής από το GCC είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Σαουδική Αραβία, με μερίδιο 35% το καθένα, το Κουβέιτ και το Κατάρ συνεισφέρουν περίπου 12% το καθένα, με επισκέπτες από το Μπαχρέιν και το Ομάν, να αποτελούν το υπόλοιπο 6%.

Δείτε επίσης  4 πράγματα που πρέπει να κάνετε όταν ταξιδεύετε!

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε η Switzerland Tourism, οι κάτοικοι των ΗΑΕ που διανυκτερεύουν στην Ελβετία έχουν ήδη ξεπεράσει τα προ-πανδημικά επίπεδα.

Συγκρίνοντας τα στοιχεία μεταξύ Ιουλίου και Δεκεμβρίου 2021 με την ίδια περίοδο του 2019, ο αριθμός των διανυκτερεύσεων που καταγράφηκαν αυξήθηκε κατά 20,8% από 188.384 σε 227.482.

Ο αριθμός των αφίξεων από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αυξήθηκε επίσης από 75.084 σε 85.632, την ίδια περίοδο του 2019 έναντι του 2021. Επιπλέον, μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από το YouGov, ανέδειξε την Ελβετία ως τον κορυφαίο υπερπόντιο προορισμό για τους κατοίκους των ΗΑΕ.

«Τα χρόνια πριν από την πανδημία, οι τουρίστες του GCC ήταν συνήθως υπεύθυνοι για περίπου ένα εκατομμύριο διανυκτερεύσεις ετησίως στην Ελβετία, με ημερήσιες δαπάνες περίπου 466 $ ΗΠΑ ο καθένας την ημέρα. Σύμφωνα με τη Statista, μια γερμανική εταιρεία που ειδικεύεται στα δεδομένα αγοράς και καταναλωτών, το GCC αντιπροσώπευε το 9% όλων των αφίξεων το 2021.

Επιπλέον, η ελβετική ομοσπονδιακή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι επισκέπτες από το GCC δεν απαιτείται πλέον να παρέχουν έντυπο συμμετοχής, πιστοποιητικό εμβολίου ή αρνητικό τεστ PCR.

Οι κοινωνικοί περιορισμοί έχουν επίσης χαλαρώσει στην Ελβετία, δεν χρειάζονται μάσκες και πιστοποιητικά COVID κατά την είσοδο σε ξενοδοχεία, εστιατόρια ή καταστήματα.

«Ιδίως αυτό το καλοκαίρι, ο καθαρός αέρας, η εξαιρετική φυσική ομορφιά, το ήπιο κλίμα και οι υγιεινές υπαίθριες δραστηριότητες όπως η πεζοπορία, η ποδηλασία και η ιστιοπλοΐα κάνουν το Graubunden, μια ιδανική τοποθεσία για οικογένειες που θέλουν να ξεφύγουν από όλα αυτά», είπε ο Loeffel.

Αποτελώντας το 17,2% της συνολικής έκτασης της Ελβετίας, το Graubunden είναι η μεγαλύτερη και η πιο αραιοκατοικημένη περιοχή, με λίγο περισσότερους από 200.000 κατοίκους – η Ελβετία έχει πληθυσμό 8,6 εκατομμυρίων κατοίκων.

Δείτε επίσης  ΗΠΑ: Έκτος θάνατος από ηπατίτιδα άγνωστης προέλευσης

Η περιοχή Graubunden είναι παγκοσμίως γνωστή για τα φυσικά λουτρά, το εντυπωσιακό τοπίο, τις καταπράσινες κοιλάδες, τις χιονισμένες κορυφές και τις κρυστάλλινες αλπικές λίμνες. Οι βόλτες με τρένο μέσα από τα βουνά στο φαράγγι του Ρήνου, θεωρούνται από τα πιο εντυπωσιακά ταξίδια με τρένο στον κόσμο. Είναι ακόμη δυνατό να επισκεφθείτε τέσσερις διαφορετικές χώρες σε μια μέρα – Ελβετία, Λιχτενστάιν, Αυστρία και Ιταλία.

Πηγή: tourismtoday.gr

Δείτε επίσης

Πηγή