Αυτό είναι το αεροσκάφος που δωρίζει η Ελλάδα στην Κύπρο: Η τελετή παράδοσης-παραλαβής παρουσία Μητσοτάκη και Αναστασιάδη

αναστασιαδης αεροσκαδος

Παρουσία των Κυριάκου Μητσοτάκη και Νίκου Αναστασιάδη έγινε η τελετή παράδοσης – παραλαβής του κυβερνητικού αεροσκάφους EMBRAER EMB-135 που δωρίζει η Ελλάδα στην Κύπρο.

Η τελετή έγινε σήμερα το μεσημέρι στην Ελευσίνα ενώ νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε στο μέγαρο Μαξίμου τετ α τετ με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στη συνάντηση που είχαν νωρίτερα με τον Έλληνα πρωθυπουργό αναφερόμενος στη δωρεά του αεροσκάφους από την ελληνική κυβέρνηση είπε «εκ μέρους τόσο του κυπριακού λαού, όσο και της κυβέρνησης, αλλά και του ιδίου προσωπικά, θέλω θερμά να σάς ευχαριστήσω. Ήμασταν ίσως η μόνη εκ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι μόνο, που δεν υπήρχε το μεταφορικό μέσο του εκάστοτε Προέδρου της Δημοκρατίας και το σημαντικότερο είναι, λόγω της απομόνωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, ένα σύνηθες ταξίδι στις Βρυξέλλες θα μπορούσε να σημαίνει έξτρα δύο μέρες στην επίσκεψη».

«Θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό, εκτός από το να διευκολύνεται στις μετακινήσεις του ο Κύπριος Πρόεδρος, τα φτερά, το όνομα της Κύπρου, η σημαία της Κύπρου, να αποτυπώνεται σε ένα κυβερνητικό αεροσκάφος της Κυπριακής Δημοκρατίας», είπε από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε φωτογραφίες:    

Ειδήσεις σήμερα:

Κατερίνη: Πώς ξεκίνησε ο καβγάς με την παρέα του Snik και τους θαμώνες του club – Δείτε βίντεο

Σάλος από τις δηλώσεις Χρυσόστομου περί βιασμού: «Ντροπή, προσβάλλει την κοινωνία»

Σύννεφα στο γάμο Ζιζέλ-Μπρέιντι: Το μοντέλο έφυγε από το σπίτι τους

Κλείσιμο

Πηγή

Δείτε επίσης  Πρώην μετρ του Νότη Σφακιανάκη ο 59χρονος που αυτοκτόνησε στην Κρήτη – Συγκινεί το αντίο του Γιώργου Μουκίδη