Βρετανία – αεροδρόμιο Λούτον: «Έλιωσε» από τη ζέστη ο διάδρομος προσγείωσης

luton airport

Ματαίωση πτήσεων και μεγάλη ταλαιπωρία στο αεροδρόμιο Λούτον στη Βρετανία καθώς «έλιωσε» από τη ζέστη ο διάδρομος προσγείωσης!

Οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Λούτον του Λονδίνου στη Βρετανία διακόπηκαν προσωρινά τη Δευτέρα, αφού οι ακραίες για τη χώρα θερμοκρασίες προκάλεσαν «πρόβλημα» στον διάδρομο απογείωσης-προσγείωσης, με αποτέλεσμα οι αεροπορικές εταιρείες να εκτρέψουν ή να ματαιώσουν τα δρομολόγιά τους.

Όλες οι εισερχόμενες και εξερχόμενες πτήσεις ανεστάλησαν λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι και επανήλθαν τρεις ώρες αργότερα με το SkyNews να μεταδίδει ότι ο αεροδιάδρομος «έλιωσε» από τη ζέστη.

Η θερμοκρασία ανέβηκε πάνω από τους 37 βαθμούς Κελσίου σε περιοχές της Αγγλίας τη Δευτέρα ενώ προβλέπεται ότι θα σημειώσει νέα υψηλό ρεκόρ όλων των εποχών με πάνω από 38,7 βαθμούς Κελσίου την Τρίτη.

Το αεροδρόμιο ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι οι πτήσεις ανεστάλησαν για να επιτραπεί «μια ουσιαστική επισκευή του διαδρόμου, αφού οι υψηλές θερμοκρασίες επιφάνειας προκάλεσαν την ανύψωση ενός μικρού τμήματος».

Το αεροδρόμιο, που βρίσκεται περίπου 56 χλμ. βόρεια του κεντρικού Λονδίνου, χρησιμοποιείται από αεροπορικές εταιρείες όπως η EasyJet, η Wizz Air, η Ryanair και η TUI.

Πτήσεις που κατευθύνονταν σε προορισμούς διακοπών, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και της Ισπανίας, καθυστέρησαν και οι αφίξεις από πολλά ευρωπαϊκά αεροδρόμια έγιναν 4 ώρες αργότερα από το προγραμματισμένο.

Δείτε επίσης

Πηγή

Δείτε επίσης  3 υπέροχες ιδέες για μια μονοήμερη εκδρομή κοντά στην Αθήνα ή ακόμα και για το τριήμερο του Πάσχα