Γέλεν: Δεν υπάρχουν συνθήκες ύφεσης στην αμερικανική οικονομία

gelen den uparxoun sunthikes ufesis stin amerikaniki oikonomia

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, δήλωσε ότι τα στοιχεία που δείχνουν δύο συνεχόμενες μειώσεις στο αμερικανικό ΑΕΠ δεν αποδεικνύουν ότι η χώρα βρίσκεται τώρα σε ύφεση. 

Μια πραγματική ύφεση είναι μια «ευρεία αποδυνάμωση της οικονομίας», δήλωσε η Γέλεν σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση ότι η αμερικανική οικονομία συρρικνώθηκε για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο. «Δεν είναι αυτό που βλέπουμε αυτή τη στιγμή», είπε. 

Η χώρα αυτή τη στιγμή βλέπει δημιουργία θέσεων εργασίας, ισχυρούς προϋπολογισμούς στα νοικοκυριά, κέρδη στις καταναλωτικές δαπάνες και ανάπτυξη στις επιχειρήσεις, συνέχισε η Γέλεν. Η απασχόληση αυξήθηκε κατά 1,1 εκατ. θέσεις εργασίας το δεύτερο τρίμηνο, μια έντονη αντίθεση με τη μέση απώλεια 240.000 κατά τους πρώτους τρεις μήνες των περασμένων υφέσεων, πρόσθεσε.

Πάντως επανέλαβε ότι ο πληθωρισμός παραμένει πολύ υψηλός και ότι η μείωσή του αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την αμερικανική κυβέρνηση. Τα κέρδη στις τιμές καταναλωτή είναι «πιθανόν να μειωθούν τις επόμενες ημέρες», είπε.

naftemporiki.gr

Πηγή

Δείτε επίσης  «St Nicholas»: Συλλογή και διανομή ειδών σε ευάλωτους πολίτες του δήμου Σαλαμίνας