Δίκη για τις τηλεοπτικές άδειες: «Ο Αλέξης μου, ο Νίκος μου, ο Κώστας μου» ήταν τα παιδιά του Καλογρίτσα στο Μαξίμου

5496889 1

Ο μάρτυρας Κυριάκος Τόμπρας κατά τη διάρκεια της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας στο Ειδικό Δικαστήριο περί ευθύνης υπουργών που διεξάγεται η δίκη για τις τηλεοπτικές άδειες του έτους 2016, διευκρινίσε ποια ήταν «τα παιδιά» του Μαξίμου που έλεγε ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας.

Παράλληλα, κατά την διάρκεια της δίκης με κατηγορούμενους των πρώην υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και τον κ. Καλογρίτσα, ο μάρτυρας αναφέρθηκε στους τρεις λόγους που η Αραβικών συμφερόντων εταιρεία CCC των αδελφών Χούρι υπαναχώρησε από το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών το 2016.

Αναφερόμενος ο κ. Τόμπρας στα ποια ήταν «τα παιδιά» του Μαξίμου που έχει αναφέρει κατ΄ επανάληψη ο κ. Καλογρίτσας, διευκρίνισε ότι ήταν «ο Αλέξης μου, ο Νίκος μου και ο Κώστας μου» και επανέλαβε ότι ο συνολικός αριθμός «των παιδιών» ήταν περίπου δέκα.

Ο μάρτυρας κατά την δεύτερη ημέρα της κατάθεσής του, επισήμανε ότι ο κ. Παππάς επισκεπτόταν τακτικά τον κ. Καλογρίτσα στο γραφείο του, ενώ όπως του είχε πει ο επιχειρηματίας, ο ίδιος πήγαινε στο Μαξίμου.

Σύμφωνα με το μάρτυρα συντελεστές της συμφωνίας για τις τηλεοπτικές άδειες που τελικά ναυάγησε ήταν Νίκος Παππάς, ο Χρήστος Καλογρίτσας και ο Samer Khoury της CCC. Μετά από σχετική ερώτηση της προέδρου του Ειδικού Δικαστηρίου Ιωάννας Κλάπα-Χριστοδουλέα, ο κ. Τόμπρας ανέφερε ότι από τον κ. Καλογρίτσα ξέρει ότι η τότε Κυβέρνηση τον έβαλε μπροστά γιατί είχε λευκό αριστερό μητρώο και ήταν ο μόνος που του είχαν εμπιστοσύνη, λόγω των αριστερών καταβολών του.

Σε άλλη ερώτηση της προέδρου του δικαστηρίου, ο κ. Τόμπρας απάντησε ότι η εταιρεία CCC των αδελφών Χούρι υπαναχώρησε καθώς, αφενός κατάλαβε ότι ο επιχειρηματίας δεν είχε πλέον την στήριξη της κυβέρνησης και αφετέρου είχε ζητήσει από την κυβέρνηση να τις περάσει μια τροπολογία και μάλιστα την είχε έτοιμη μαζί με την αιτιολογική έκθεσή της, αλλά αυτό δεν έγινε.

Δείτε επίσης  Καιρός: Σποραδικές καταιγίδες μετά το μεσημέρι κυρίως στα βορειοανατολικά - Στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία

Επιπρόσθετα, συνέχισε ο μάρτυρας, η CCC είχε παραβιάσει του κανόνες των «επιχειρηματικών σπιτιών» (ελληνικών), καθώς ενώ δεν είχε δικαίωμα να ασκεί η εν λόγω εταιρεία επιχειρηματική δραστηριότητα στη Ελλάδα, επιχείρησε να μπει στο τηλεοπτικό τοπίο (τηλεοπτικά κανάλια).

Ο κ. Καλογρίτσας, κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, υπέβαλε ερώτηση -παρατήρηση προς τον μάρτυρα: «Καμία καταγγελία δεν έκανε ποτέ και σιώπησα. Δεν μίλησα σε κανέναν. Όταν ήρθε μια ψευδής διαιτητική απόφαση υποχρεώθηκα να απαντήσω σε αυτούς. Υπέφερα και το κράτησα για τον εαυτό μου. Συμφωνείται μαζί μου σε αυτό;»

Μάρτυρας: Έτσι είναι.

Καλογρίτσας: Ό,τι υπέστην, υπέστην. Και να πέθαινα θα πέθαινα. Δυστυχώς έβαζα το κόμμα μου μπροστά. Ό,τι είχα και δεν είχα και θεωρώ ότι στο ΚΚΕ ήμουν ο ένας μετά το Χαρίλαο. Όταν έλεγα «παιδιά»… κάποια στιγμή είχα πει: «Αλέξη και πέντε τετραετίες να κανείς πρωθυπουργός μεγαλύτερη ιστορία από μένα δε θα γράψεις».

Πάντως, κατά την σημερινή διαδικασία υπήρξε, κατ΄ επανάληψη, ένταση μεταξύ συνηγόρων των δύο κατηγορουμένων και της έδρας.

Η δίκη συνεχίζεται την ερχόμενη Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2.


Ειδήσεις σήμερα:

Πετρέλαιο: Η ΕΕ ενέκρινε το πλαφόν στα 60 δολάρια ανά βαρέλι – Σφίγγει ο κλοιός για τη Μόσχα

Κιβωτός του Κόσμου: Οι πρώτες εικόνες της πρεσβυτέρας μετά τις καταγγελίες – «Ρε άντε φύγετε από εδώ», δείτε βίντεο

Balenciaga: Ο Γεωργιανός διευθυντής ζητά συγγνώμη για τα σαδομαζοχιστικά αρκουδάκια

Κλείσιμο

Πηγή