Εκδρομή στο Ζαγόρι: 8 καρτποσταλικά χωριά του βγαλμένα από παραμύθι

Εκδρομή στο Ζαγόρι: 8 καρτποσταλικά χωριά του βγαλμένα από παραμύθι

5 ορεινά ελληνικά χωριά, Βίτσα

Παραδοσιακά και γραφικά, τα χωριά του Ζαγορίου γοητεύουν µε την άγρια ομορφιά της φύσης που τα περιβάλλει και όχι μόνο… Πρόκειται για ιδανικούς χειμερινούς προορισμούς που επιφυλάσσουν αξέχαστες εμπειρίες στους ταξιδιώτες, από συγκλονιστικά τοπία και φυσικές ομορφιές, μέχρι δραστηριότητες και εξαιρετική γαστρονομία. Εδώ από τα δεκάδες χωριά, επιλέξαμε 8 που μοιάζουν σαν να έχουν ξεπηδήσει από σελίδες παραμυθιού!

ΑΡΙΣΤΗ

Ένα από τα µεγαλύτερα χωριά της ορεινής συµπολιτείας (σε υψόµετρο 650 µ..) και το καλύτερο ορµητήριο για να εξερευνήσετε την ευρύτερη περιοχή.

Η ζωή συγκεντρώνεται γύρω από την κεντρική πλατεία µε τον πλάτανο, ενώ στις γραφικές γειτονιές του οικισµού θα βρείτε εξαιρετικά καταλύµατα για τα οποία καµαρώνουν όλα τα Ζαγοροχώρια.

Αρίστη Ζαγόρι

ΑΝΩ ΠΕΔΙΝΑ

Με αρκετές επιλογές σε σύγχρονους ξενώνες και περιποιηµένα ταβερνάκια, ο παραδοσιακός οικισµός τους τραβά τελευταία όλο και πιο πολύ τα βλέµµατα πάνω του, ενώ επίσης συνιστά ένα «αυτοτελές» καταφύγιο, ό,τι πρέπει για να φορτίσετε τις µπαταρίες σας…

Άνω Πεδινά

ΚΑΤΩ ΠΕΔΙΝΑ

Ένας από τους παλαιότερους οικισµούς του Ζαγορίου, ξεχωρίζουν σε γραφικότητα αλλά και για την οµορφιά των πέτρινων αρχοντικών τους! Με ελάχιστους µόνιµους κατοίκους και µια ατµόσφαιρα απόλυτης γαλήνης, θα σας χαρίσουν απλόχερα την αυθεντική οµορφιά της ηπειρώτικης φύσης!

Κάτω Πεδινά

ΑΣΠΡΑΓΓΕΛΛΟΙ

Στην καρδιά του Ζαγορίου, το χωριό αυτό είναι ένα στολίδι µε τα όλα του! Προνοµιακή τοποθεσία σε υψόµετρο 1.000 µ. στις πλαγιές του όρους Μιτσικέλι, ένας ιστορικός οικισµός από το 1380, µια υπέροχη πλατεία, όπου δεσπόζει η εκκλησία της Παναγίας, και αυθεντική ζαγορίσια οµορφιά συνθέτουν τον χαρακτήρα του.

Ασπράγγελοι

ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ

Έχει κάθε λόγο να καυχιέται για τη ζωντάνια και τη χαρισµατική τοποθεσία του σε υψόµετρο 1.060 µ.. απέναντι από το Βραδέτο και κοντά στο φαράγγι του Βίκου! Το σεργιάνι στα λιθόκτιστα σοκάκια θα σας οδηγήσει σε καλοδιατηρηµένα αρχοντικά, που στεγάζουν ονειρεµένους ξενώνες και παραδοσιακά ταβερνάκια.

Δείτε επίσης  Νόβακ Τζόκοβιτς: Επιστρέφει στο σπίτι του και στα αγαπημένα του αυτοκίνητα - Δείτε τι έχει
Μονοδένδρι

ΕΛΑΤΗ

Αµφιθεατρικά χτισµένη σε µια δασωµένη περιοχή του βουνού Μιτσικέλι και µε θέα προς τα δάση της Τύµφης, ο οικισµός της Ελάτης παραµένει παραδοσιακός και παραµυθένιος, διατηρώντας την παρθένα και άγρια οµορφιά του. Τα λιθόστρωτα καλντερίµια και η ιστορία του τόπου θα σας ταξιδέψουν σε άλλες εποχές.

Ελάτη, Ζαγοροχώρια

ΒΙΤΣΑ

Πετρόχτιστα αρχοντικά, λιθόστρωτα καλντερίµια και µια θέα που φαίνεται ότι ξεπήδησε από πίνακα, αποτελούν τις δύο συνοικίες (Άνω και Κάτω Βίτσα). Ο υπεραιωνόβιος πλάτανος στην κεντρική πλατεία, τα εκκλησιαστικά µνηµεία αλλά και η χαράδρα του Βίκου περιµένουν να τα εξερευνήσετε.

Βίτσα

ΜΙΚΡΟ & ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΠΙΓΚΟ

Αν και πιο αποµακρυσµένα από τα υπόλοιπα χωριά, τα γειτονικά Μικρό & Μεγάλο Πάπιγκο είναι από τα πιο δηµοφιλή. Κάτω από τη σκιά της επιβλητικής Αστράκας (όρος Γκαµήλα), οι δύο πέτρινοι οικισµοί χαρακτηρίζονται από µια ήπια τουριστική ανάπτυξη µε περιποιηµένους ξενώνες και προσεγµένες προτάσεις για φαγητό!

Πάπιγκο Ζαγόρι

Δείτε επίσης

– Advertisement –

Πηγή