Ζαν – Μαρκ Μανιάτης: Πέθανε ο ελληνικής καταγωγής «κομμωτής των σταρ»

maniatis

Ο κομμωτής των σταρ Ζαν-Μαρκ Μανιάτης απεβίωσε σε ηλικία 80 ετών τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς, στη Γενεύη της Ελβετίας, όπου διέμενε τα τελευταία χρόνια, ανακοίνωσε σήμερα η οικογένειά του και ο διευθυντής των κομμωτηρίων του.

«Με μεγάλη συγκίνηση πληροφορηθήκαμε ότι χάθηκε ο Ζαν-Μαρκ Μανιάτης» τη νύχτα της 31ης Δεκεμβρίου προς την 1η Ιανουαρίου, ανέφερε ο γιος του, Έλιοτ Μανιάτης, στην ανακοίνωση που υπογράφουν η οικογένεια και οι εργαζόμενοι στα τέσσερα παριζιάνικα κομμωτήριά του.

Από χτενίσματα διασημοτήτων μέχρι επιδείξεις μόδας

Γεννημένος τον Μάρτιο του 1942, ο Jean-Marc Maniatis έκανε το ντεμπούτο του σε ηλικία 17 ετών ως κομμωτής στούντιο για τα περιοδικά Elle και Marie Claire. Άνοιξε το πρώτο του κομμωτήριο το 1970 στο πολύ σικ 16ο διαμέρισμα του Παρισιού και έγινε κομμωτής σταρ στις δεκαετίες του ’80 και του ’90.

Οι ηθοποιοί Sophie Marceau, Mireille Darc ή ακόμα και Miou-Miou διαδέχονται η μία την άλλη στο σαλόνι της, όπως και ο Alain Delon, ο Αμερικανός τραγουδιστής Prince και τα media του All-Paris. Δημιουργεί επίσης χτενίσματα για τις παρελάσεις των Karl Lagerfeld, Sonia Rykiel και André Courrèges, προσδιορίζει μια βιογραφία που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του ομίλου Maniatis.

«Ήταν ένα σύμβολο της κομμωτικής», είπε ο Alexandre Protti, διευθυντής των τεσσάρων καταστημάτων της μάρκας, που βρίσκονται στο Παρίσι και στη γειτονική πόλη Neuilly-sur-Seine. «Δεθήκαμε με την εικόνα του και την απαίτηση της τεχνογνωσίας, μας μετέδωσε το πάθος για την κομμωτική», συνέχισε. Ο Μανιάτης, που ήταν πατέρας δύο παιδιών, έφυγε από τη ζωή έπειτα από μακρά ασθένεια, είπε ο γιος του, Έλιοτ.

Ειδήσεις σήμερα:

Βέροια: Το χρονικό της φρίκης – Πώς η 30χρονη πέταξε το παιδί της στον Αλιάκμονα

Δείτε επίσης  Η Λασάνα Λιντς θα υποδυθεί τη Ρίτα Μάρλεϊ σε ταινία για τη ζωή του Μπομπ Μάρλεϊ

Βασίλης Τόπαλος: Το σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι που απέβη μοιραίο για τον πρωταθλητή του μποξ

Τζέρεμι Ρένερ: Εκχιονιστικό του πλάκωσε το πόδι – Νέα στοιχεία για τον τραυματισμό του ηθοποιού

Κλείσιμο

Πηγή