Η παραλία της Εύβοιας που βρίσκεται μέσα σε ένα φυσικό όρμο, έχει γαλάζια κρυστάλλινα νερά και επιβλητικούς βράχους

Η παραλία της Εύβοιας που βρίσκεται μέσα σε ένα φυσικό όρμο, έχει γαλάζια κρυστάλλινα νερά και επιβλητικούς βράχους

armyrichi 1

Εδώ σας έχουμε μια πολύ ωραία ιδέα για μια εκδρομή μέχρι την κοντινή Εύβοια και συγκεκριμένα στη νότια πλευρά της σε μια παραλία όνειρο, που βρίσκεται μέσα σε ένα φυσικό όρμο, την παραλία Αρμυρίχι (Αλμυρίχι την λένε κάποιοι εσφαλμένα).

Το Αρμυρίχι είναι από τις ομορφότερες παραλίες της Εύβοιας, μικρή όμως σε έκταση, με γαλάζια αιγαιοπελαγίτικα νερά, σπηλιές και πανέμορφους, επιβλητικούς βράχους από τις δύο πλευρές που την προστατεύουν από τους ανέμους. Η θάλασσα βαθαίνει σχετικά απότομα όπως άλλωστε και στις περισσότερες παραλίες του Αιγαίου.

Νότια της Εύβοιας, στα Μεσοχώρια Καρύστου, και στην ανατολική πλευρά που σημαίνει δηλαδή ότι βρίσκεται από την πλευρά του Αιγαίου, η παραλία είναι αμμώδης με μικρά λευκά βότσαλα και βρίσκεται μέσα σε έναν φυσικό όρμο και για τον λόγο αυτό είναι σχετικά προστατευμένη από τους νοτιάδες αλλά και τους βοριάδες του Αιγαίου.

To know

  • «Μειονέκτημα» της παραλίας είναι η ίδια η ομορφιά της αλλά και η μικρή της έκταση της που δημιουργούν – κυρίως τα Σαββατοκύριακα – το αδιαχώρητο και δυσκολίες στη στάθμευση.
  • Η παραλία δεν είναι οργανωμένη οπότε και θα πρέπει να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα ενώ στα δύο μαγαζιά πάνω από την παραλία μπορείτε να προμηθευτείτε ότι θελήσετε να πιείτε ή να τσιμπήσετε.
  • Στην δεξιά πλευρά και στα βράχια, δύο σπηλιές δημιουργούν δύο ξεχωριστές μικρές παραλίες με φυσική σκιά αλλά η πρόσβαση σε αυτές γίνεται μόνο μέσα από το νερό ή διαφορετικά μπορείτε να περπατήσετε μέχρι εκεί, καθώς στην άκρη είναι σχετικά ρηχά, ώστε να μεταφέρετε και τα πράγματα σας, αν και είναι δύσκολο να μην τις έχουν ήδη προλάβει άλλοι!
  • Το Αρμυρίχι είναι από παλιά αγαπημένη παραλία για κατασκηνωτές, αν και έχουν μειωθεί κατά πολύ τώρα πια, εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιοι που επιλέγουν να στήσουν τη σκηνή τους στην παραλία.
  • Υπάρχουν ταβερνάκια πάνω από την παραλία για να φάτε μετά το μπάνιο σας αλλά ταβέρνες θα βρείτε επίσης στο Μεσοχώρι αλλά και στη διπλανή παραλία του Λιμνιώνα
  • Δεν υπάρχουν καταλύματα πολύ κοντά στην παραλία. Αν αποφασίσετε να πάτε για Σαββατοκύριακο ή ακόμα περισσότερες ημέρες μια καλή επιλογή διαμονής είναι ο Αλμυροπόταμος που απέχει περίπου 12 χιλιόμετρα.
Δείτε επίσης  Πως συνέβη η συντριβή του μοιραίου Boeing 737 της China Eastern Airlines σε ορεινή περιοχή της νότιας Κίνας

Ακριβώς πάνω από την παραλία υπάρχει χώρος για να παρκάρετε αλλά όπως αναφέραμε τα Σαββατοκύριακα και ανάλογα με την ώρα που θα φτάσετε στην παραλία πιθανόν να μην βρείτε θέση.

Δείτε την παραλία μέσα από το video:

Video: Evia Aerial

Δείτε επίσης

Πηγή