Η συνταρακτική ιστορία του εκατομμυριούχου που δολοφόνησε έναν ολυμπιονίκη πάλης

Η συνταρακτική ιστορία του εκατομμυριούχου που δολοφόνησε έναν ολυμπιονίκη πάλης

Ο εκατομμυριούχος John du Pont ήταν ένας άνθρωπος με εκτεταμένη εκπαίδευση που είχε γράψει πολλά βιβλία. Κάτι που δεν τον βοήθησε και πολύ με την εμμονή που απέκτησε με την πάλη, η οποία τον οδήγησε ακόμη και στη δολοφονία ενός ολυμπιονίκη του αθλήματος.

Ο John du Pont δώρισε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό στο Πανεπιστήμιο Villanova προκειμένου να δημιουργηθεί μια αρένα για τη νέα ομάδα πάλης της σχολής, υπό την προϋπόθεση ότι ο ίδιος θα ήταν ο προπονητής της ομάδας. Αν και εκδιώχθηκε γρήγορα μετά από καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης, δεν πτοήθηκε καθόλου και έχτισε ένα δικό του κέντρο πάλης, το οποίο σημείωσε μεγάλη απήχηση στο κοινό.

Ο εκατομμυριούχος John du Pont που σκότωσε έναν ολυμπιονίκη της πάλης

Τα πράγματα, ωστόσο, χειροτέρεψαν για τον du Pont αφότου πέθανε η μητέρα του το 1988. Ο θάνατός της οδήγησε την ψυχική του κατάσταση σε μια καθοδική πορεία και ο εκατομμυριούχος σύντομα παραδεχόταν ότι έβλεπε ακόμη και φαντάσματα στο σπίτι του, ενώ έλεγε στους γύρω του ότι έπρεπε να τον αποκαλούν ως Δαλάι Λάμα.

Η συνταρακτική ιστορία του εκατομμυριούχου που δολοφόνησε έναν ολυμπιονίκη

Δυστυχώς για τον Dave Schultz -έναν παλαιστή που είχε κερδίσει ένα χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1984 και έτρεφε φιλοδοξίες να κάνει μια θριαμβευτική επιστροφή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996 στην Ατλάντα- η άστατη ψυχολογική κατάσταση του du Pont τον οδήγησε στο θάνατο.

Σύμφωνα με το grunge.com, ο Dave Schultz δούλεψε για τον John du Pont, με τον άτυχο παλαιστή να θεωρείται από πολλούς ως ένας από τους λίγους που μπορούσαν να χειριστούν τη συμπεριφορά του εκατομμυριούχου. Δυστυχώς, ο du Pont είχε παρανοϊκές αυταπάτες και πήγε στο σπίτι του Schultz στην πανεπιστημιούπολη, πυροβολώντας τον στις 2:00 μ.μ. στις 26 Ιανουαρίου του 1995.

Δείτε επίσης  Χιλή: Κατασχέθηκε φορτίο με 419 κιλά κοκαΐνης
Ο εκατομμυριούχος John du Pont που σκότωσε έναν ολυμπιονίκη της πάλης

Στη συνέχεια, υπήρξε μια αντιπαράθεση στο Foxcatcher Farm που διήρκεσε για δύο ημέρες έως ότου τελικά ο du Pont να πέσει στα χέρια της αστυνομίας. Δικάστηκε και ενώ θεωρούνταν ψυχικά άρρωστος, καταδικάστηκε για φόνο τρίτου βαθμού.

Μετά τη δίκη και την καταδίκη του, ο du Pont δεν είδε ποτέ το φως της ημέρας ως ελεύθερος, με τους δικηγόρους του να προσπαθούν, χωρίς επιτυχία, να ασκήσουν έφεση αρκετές φορές. Ο εκατομμυριούχος, τελικά, πέθανε στην κρατική φυλακή Laurel Highlands από πνευμονία σε ηλικία 72 ετών. Φυσικά, υπήρξε δράμα και μετά τον θάνατό του, καθώς είχε αφήσει το κτήμα του σε έναν Βούλγαρο παλαιστή ονόματι Valentin Jordanov Dimitrov, γεγονός που εξόργισε τους συγγενείς του du Pont. Ήθελαν να ανατραπεί αυτή η διαθήκη, λόγω της κατάστασης του μυαλού του εκατομμυριούχου όταν την έγραφε.

Ο Στιβ Καρέλ στην πρεμιέρα της ταινίας Foxcatcher

Η ιστορία του du Pont που έγινε ταινία

Η ιστορία του du Pont κέντρισε το ενδιαφέρον του Χόλιγουντ και το 2014 ο Στιβ Καρέλ έπαιξε τον εκκεντρικό εκατομμυριούχο στην ταινία «Foxcatcher», με συμπρωταγωνιστές τον Μαρκ Ράφαλο και τον Τσάνινγκ Τέιτουμ στο ρόλο του άτυχου πυγμάχου Schultz.

Πηγή