Η BioNTech υπερ-τριπλασιάζει τα κέρδη το πρώτο τρίμηνο

Η BioNTech υπερ-τριπλασιάζει τα κέρδη το πρώτο τρίμηνο

ibiontechuper triplasiazei kerdi proto trimino

Υπερτριπλασίασε τα κέρδη της η BioΝΤech το πρώτο τρίμηνο του έτους, καθώς ανήλθαν στα 3,7 δισεκατομμύρια ευρώ , από 1,12 δισεκατομμύρια την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, χάρη στα εμβόλια κατά του covid, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία που εδρεύει στο Μάιντς.

«Τα συνολικά έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν από 2,05 σε 6,37 δισ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη από 1,12 δισ. ευρώ το προηγούμενο έτος σε 3,7 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2022», σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.

Η Biontech μαζί με την Moderna, είναι αυτή τη στιγμή οι ισχυρότερες οικονομικά εταιρείες στον παγκόσμιο κλάδο βιοτεχνολογίας.

Για το σύνολο του έτους , ωστόσο, η Biontech εξακολουθεί να εκτιμά ότι θα έχει μείωση εσόδων μεταξύ 13 και 17 δισεκατομμυρίων ευρώ, σε σύγκριση με τα 19 δισεκατομμύρια ευρώ το προηγούμενο έτος. Η μεγάλη απόκλιση μεταξύ των ρυθμών ανάπτυξης το πρώτο τρίμηνο και της ετήσιας πρόβλεψης οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι η παραγωγή και οι παραδόσεις εμβολίων ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους και οι πωλήσεις που καταγράφηκαν το πρώτο τρίμηνο εξακολουθούσαν να είναι συγκριτικά χαμηλές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Biontech και ο συνεργάτης της Pfizer έχουν ήδη πουλήσει περίπου 750 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου τους πρώτους τρεις μήνες του 2022 και υπάρχουν συμφωνίες προμήθειας για περίπου 2,4 δισεκατομμύρια δόσεις για το 2022, σύμφωνα με την γερμανική εταιρεία.

Ο επικεφαλής της Biontech ,Ουγκούρ Σαχίν τονίζει ότι η εταιρεία του βρίσκεται σε συνεχή ανοδική θέση – τόσο στα εμβόλια κατά του Covid όσο και  σε άλλους θεραπευτικούς τομείς: «Έχουμε επεκτείνει περαιτέρω την ηγετική μας θέση στον τομέα των εμβολίων Covid-19 και έχουμε ενθαρρυντικά δεδομένα για την CAR T-Therapy , τη θεραπεία συμπαγών όγκων.»  Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Biontech, η εταιρεία αυτή τη στιγμή ερευνά ένα εμβόλιο που είναι προσαρμοσμένο στην παραλλαγή Όμικρον, μεταξύ άλλων. Η εταιρεία πραγματοποιεί επίσης δοκιμές σε αρκετά νέα προϊόντα, που πρόκειται να κυκλοφορήσουν τα επόμενα χρόνια.

Δείτε επίσης  Χρ. Σταϊκούρας: Μητρώο «βαθμολόγησης» υποψήφιων δανειοληπτών

Πηγή