Η Fed τρόμαξε την Wall Street

i fed tromakse wall street

Οι αμερικανικές μετοχές έκλεισαν την Τετάρτη, με τους δείκτες παρουσιάζουν απώλειες καθώς οι επενδυτές επηρεάστηκαν από την ανακοίνωση των πρακτικών από τη συνεδρίαση της Federal Reserve τον Ιούλιο.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones έχασε 0,50% στις 33.980 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,72% στις 4.274 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 1,25% στις 12.938 μονάδες.

 Τα πρακτικά έδειξαν  ότι οι αξιωματούχοι της Fed είδαν στα τέλη του περασμένου μήνα πως ο πληθωρισμός έχει δείξει ελάχιστα σημάδια βελτίωσης. h νομισματική επιτροπή της Fed δεν άφησε περιθώρια χαλάρωσης, έως ότου ο πληθωρισμός υποχωρήσει δραστικά, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως θα συνεχίσει να ανεβάζει τα επιτόκια “για αρκετό καιρό ακόμη”. 

 «Παραμένουν σε ετοιμότητα, αλλά άνοιξαν επίσης την πόρτα για μία πιθανή αύξηση μισής ποσοστιαίας μονάδας τον Σεπτέμβριο αντί για 75», δήλωσε ο Peter Cardillo, επικεφαλής οικονομολόγος της Spartan Capital Securities στη Νέα Υόρκη.

Από την άλλη πλευρά, “πολλά” στελέχη της Fed εξέφρασαν την ανησυχία τους για τον κίνδυνο η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας να αποδειχθεί υπερβολική. 

Πηγή

Δείτε επίσης  Περιοδικό Time : Η ελληνική πόλη, ανάμεσα στους 50 καλύτερους προορισμούς για το 2022