Κίνα: Επέβαλε ξανά lockdown στην Ουχάν τρία χρόνια μετά την έναρξη του κορονοϊού

AP22076376225454

Η Κίνα αποφάσισε να ξαναβάλει σε ακόμα μια φορά την Ουχάν σε lockdown, την πόλη από την οποία ξεκίνησε το ξέσπασμα του κορονοϊού πριν από τρία χρόνια, με αποτέλεσμα να γίνει πανδημία που άλλαξε τη ζωή όλων των ανθρώπων.

Πλέον, περισσότεροι από 800.000 άνθρωποι πρέπει να είναι απομονωμένοι στα σπίτια τους μέχρι την Κυριακή, στο πλαίσιο «μηδενικής ανοχής κρουσμάτων» που εφαρμόζει το Πεκίνο, σύμφωνα με την dailymail.co.uk.

Όπως αναφέρει το βρετανικό δημοσίευμα, η Κίνα θέτει σε εφαρμογή δρακόντειους νόμους, γιατί κατέγραψε 1000 κρούσματα για τρίτη συνεχή ημέρα, αριθμός βέβαια αρκετά μικρός σε σχέση με τον πληθυσμό της (0,76 κρούσματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού).

Έτσι, στην Ουχάν μπορεί να καταγράφονταν αυτήν την εβδομάδα μόλις 20 με 25 κρούσματα, όμως οι κινεζικές αρχές αποφάσισαν την υποχρεωτική καραντίνα. Μάλιστα, αναφορές που αναπαράγονται στα social media, αναφέρουν πως έχει απαγορευτεί η πώληση χοιρινού κρέατος, καθώς ένα από τα κρούσματα συνδέθηκε με τοπική εφοδιαστική αλυσίδα.

«Δεν ξέρω τι να κάνω. Αν μπορούμε να επιβιώσουμε έτσι, τότε υποθέτω ότι αυτό θα κάνουμε», είπε χαρακτηριστικά ένας πολίτης της κινεζικής πόλης στην Daily Mail.

Πηγή

Δείτε επίσης  Ρόμπερτ Χάμπεκ: Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας θα χρεώσει το δημόσιο με 400.000 ευρώ για προσωπικό φωτογράφο