Καιρός: Πως θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες και μέρες

Καιρός: Πως θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες και μέρες

καιρός 11/12 πρόγνωση ΕΜΥ

Επέστρεψε το χειμωνιάτικο σκηνικό του καιρού στη χώρα σήμερα με τοπικές βροχές, χιονόνερο στα βόρεια και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Αττική, ενώ και η θερμοκρασία σημείωσε αισθητή πτώση, ωστόσο τα φαινόμενα το βράδυ αναμένεται να σταματήσουν.

Ο καιρός στην Αθήνα σήμερα είναι άστατος, με ισχυρούς ανέμους από το μεσημέρι, βροχές και χιόνια στα ορεινά. Χιονόνερο έχει ξεκινήσει πριν λίγη ώρα να πέφτει κυρίως στα βόρεια προάστια. 

Στο κέντρο της Αθήνας, εκδηλώνονται ασθενείς βροχές, ενώ πνέουν άνεμοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης δεν ξεπέρασε τους 6 βαθμούς Κελσίου ενώ στα βόρεια τους 4 

Στην Αττική γενικότερα προβλέπονται βροχές, λίγο πιο ισχυρές στα ανατολικά και βόρεια του νομού, ενώ ήδη χιονίζει στα βόρεια, πάνω από τα 400 μέτρα υψόμετρο, όπως Βίλια, Ιπποκράτειο Πολιτεία και Διόνυσο.

Και στα νότια προάστια πνέουν άνεμοι 5 μποφόρ με τη θερμοκρασία το μεσημέρι να αγγίζει μόλις τους 6 βαθμούς Κελσίου. 

Ωστόσο ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας ενημέρωσε νωρίτερα με tweet του ότι σταδιακά τα φαινόμενα θα περιορίζονται και θα επικρατήσει βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές αν και οι άνεμοι και το κρύο παραμένουν.

Δείτε τις θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με το meteo.gr: 

kairosathina anemoiathina meteo 1

Εν τω μεταξύ, απαγορευτικό απόπλου είναι σε ισχύ στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων, που φτάνουν κατά τόπους τα 10 μποφόρ.

Κλειστές οι γραμμές Πειραιά – Σαλαμίνας, Ηγουμενίτσας – Κέρκυρας, Κυλλήνης – Ζακύνθου, Κυλλήνης – Κεφαλονιάς και Ρίου – Αντιρρίου.

Λόγω χιονόπτωσης έκλεισε η Λεωφόρος Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Επίσης ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών στην παλαιά Εθνική οδό Αθηνών Θήβας από το ύψος της Μάνδρας στο ρεύμα προς Θήβα.

Δείτε επίσης  Boeing πήρε φωτιά και έχανε κομμάτια στον αέρα

Δείτε επίσης

– Advertisement –

Πηγή