Κατάθλιψη, σχέση και σεξουαλική ζωή: Πώς συνδέονται;

Η ψυχική μας υγεία είναι βασικός πυλώνας που στηρίζει τη σεξουαλική μας υγεία και τη συντροφική μας σχέση.
Για αυτό και η «ψυχική απορρύθμιση», όταν εμφανίζεται με την μορφή ενός – ψυχολογικού προβλήματος – μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τον τρόπο που λειτουργούμε στο σεξουαλικό επίπεδο. Ανάμεσα στις διαταραχές που φαίνεται να παίζουν κυρίαρχο ρόλο στην ερωτική ζωή του ανθρώπου είναι η κατάθλιψη… η οποία στις μέρες φαίνεται να εμφανίζεται όλο και πιο συχνά.
Η κατάθλιψη πολλές φορές φέρνει αλλαγές στην προσωπικότητα και τη συμπεριφορά του ατόμου. Ο άνδρας ή η γυναίκα που βιώνουν καταθλιπτικά συναισθήματα έχουν την τάση να επιζητούν περισσότερο τη μοναξιά και συχνά νιώθουν ότι δεν μπορούν να αφεθούν και να αισθανθούν ερωτευμένοι. Άλλες φορές, η καταθλιπτική διάθεση οδηγεί το άτομο σε επικριτικούς τρόπους ~ αντίδρασης, δυσθυμία ή ευερεθιστότητα.
Ένα ακόμα στοιχείο είναι ότι το άτομο που υποφέρει από κατάθλιψη μπορεί να παραμελεί ~ την εικόνα, την εμφάνιση και την υγεία του.

Πολύ συχνά αυτή η συμπεριφορά δε γίνεται κατανοητή από τον/τη σύντροφο, που με τη σειρά του/ της δυσκολεύεται, δυσφορεί και απορεί για το πώς να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση.

Κλείσιμο

Διαβάστε περισσότερα στο kontasou

Κλείσιμο

Πηγή:

Δείτε επίσης  Intuitive dating: Τι είναι και γιατί πρέπει να το βάλεις στόχο για το 2023