Κορωνοϊός: Η διατροφή που μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου

220708114001 dialeimatiki

Σε μια διατροφική ασπίδα κατά των σοβαρών επιπλοκών του κορωνοϊού αναδεικνύεται η διαλειμματική νηστεία. Μετά τα οφέλη που προσφέρει η χορτοφαγική διατροφή στην Covid-19, νεότερη μελέτη ερευνητών από το Intermountain Healthcare, που δημοσιεύτηκε στο BMJ Nutrition, Prevention & Health, διαπίστωσε πως όσοι ασθενείς με κορωνοϊό ακολουθούσαν συστηματικά μια διαλειμματική νηστεία, είχαν λιγότερες πιθανότητες να νοσηλευτούν ή και να καταλήξουν από τις επιπλοκές του ιού. «Η διαλειμματική νηστεία έχει ήδη αποδειχθεί ότι μειώνει τη φλεγμονή και βελτιώνει την καρδιαγγειακή υγεία. Σε αυτή τη μελέτη, ανακαλύψαμε και επιπρόσθετα οφέλη, όταν πρόκειται για την καταπολέμηση της λοίμωξης COVID-19 σε ασθενείς που σιτίζονται με αυτό τον τρόπο για δεκαετίες», δήλωσε ο δρ. Benjamin Horne, διευθυντής καρδιαγγειακής και γενετικής επιδημιολογίας στην Intermountain Healthcare. Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Πηγή

Δείτε επίσης  Το ελληνικό βουνό που είναι χιονισμένο ακόμα και το καλοκαίρι – Απόκοσμο τοπίο στα 2.453 μέτρα