Μαουρίτσιο Γκούτσι – Τι απέγινε η σύντροφος του κληρονόμου του διάσημου ιταλικού οίκου

Μαουρίτσιο Γκούτσι – Τι απέγινε η σύντροφος του κληρονόμου του διάσημου ιταλικού οίκου

Η Ιταλίδα σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Paola Franchi ήταν η σύντροφος του Maurizio Gucci τη στιγμή της δολοφονίας του το 1995. Οι δυο τους ήταν παιδικοί φίλοι και επανασυνδέθηκαν το 1990 μετά το τέλος των αντίστοιχων γάμων τους. Το ζευγάρι ζούσε μαζί σε ένα πολυτελές διαμέρισμα στο Μιλάνο και άρχισαν να σχεδιάζουν τον γάμο τους όταν το διαζύγιο του Gucci με την Patrizia Reggiani επισημοποιήθηκε το 1994, όπως αναφέρει το grunge.com.

Σε συνέντευξή της στον The Guardian, η Franchi θυμήθηκε τη σχέση της με τον Gucci. «Ερωτευτήκαμε αμέσως. Ο Μαουρίτσιο μου έλεγε ότι ήμασταν δύο μισά του ίδιου μήλου», είπε. Ωστόσο, το ζευγάρι δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να ευτυχήσει καθώς το πρωί της 27ης Μαρτίου του 1995, ο Gucci πυροβολήθηκε θανάσιμα από έναν δολοφόνο έξω από το κτίριο του γραφείου του, τον οποίο, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, είχε προσλάβει η ίδια του η σύζυγος. Η Ρετζιάνι -μαζί με άλλα τέσσερα άτομα- κατηγορήθηκαν για τη δολοφονία του Gucci δύο χρόνια μετά το έγκλημα. Μόλις μια μέρα μετά το θάνατο του Gucci, η Franchi διατάχθηκε να εγκαταλείψει το διαμέρισμά τους, καθώς δεν ήταν παντρεμένη μαζί του και δεν είχε καμία αξίωση για το ακίνητο. Η Ρετζιάνι και οι κόρες της μετακόμισαν αμέσως μετά.

Η Paola Franchi αντιμετώπισε ακόμη μία τραγωδία στην ζωή της εκτός από την δολοφονία του Gucci

Η Paola Franchi προχώρησε αργά την ζωή της μετά τον θάνατο του Maurizio Gucci, η δολοφονία του οποίου μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη με τη Lady Gaga να ερμηνεύει την αδίστακτη σύζυγό του, γνωστή και ως «Μαύρη Χήρα». Ωστόσο, δέχτηκε ένα άλλο πλήγμα το 2001 όταν ο Charly -ο γιος της από τον πρώην σύζυγό της Giorgio Colombo- αυτοκτόνησε σε ηλικία 16 ετών. Η απώλεια του γιου της κατέστρεψε την Franchi, η οποία διοχέτευσε όλη τη θλίψη της στην ίδρυση μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης με τον πρώην σύζυγό της που ονομάζεται L’Amico Charly στη μνήμη του γιου τους. Η Franchi είπε ότι η αυτοκτονία του Charly ήταν απροσδόκητη, καθώς ήταν πάντα ένα χαρούμενο αγόρι. «Πιστεύουμε ότι ήταν μια εφηβική τρέλα», είπε. Η φιλανθρωπική οργάνωση συνεργάζεται με ειδικούς και ψυχολόγους για την πρόληψη των αυτοκτονιών, ιδιαίτερα στους εφήβους.

Δείτε επίσης  Η Ana de Armas πήγε το γαλλικό μανικιούρ ένα βήμα παρακάτω
Το βιβλίο της Paola Franchi

Η Franchi σήμερα, σύμφωνα με το grunge.com, διατηρεί φωτογραφίες τόσο του γιου της όσο και του Gucci σε όλο της το σπίτι. «Μου αρέσει να έχω τα πρόσωπά τους τριγύρω, να τους λέω γεια», δήλωσε χαρακτηριστικά. Το 2010 κυκλοφόρησε την αυτοβιογραφία της με τίτλο «L’Amore Spezzato», που μεταφράζεται σε «σπασμένη αγάπη». Στο βιβλίο, μοιράζεται τις βαθύτερες σκέψεις της για τη σχέση της με τον Gucci, την αυτοκτονία του γιου της και πώς ξεπέρασε τη θλίψη μέσω των έργων τέχνης της.

Πηγή