«Μαύρο» από την εφαρμογή του WhatsApp για εκατομμύρια τηλέφωνα

Το WhatsApp θα πάψει να λειτουργεί σε 49 διαφορετικές μάρκες τηλεφώνου, συμπεριλαμβανομένων των iPhone 5 ή 5c, μαζί με πολλά μοντέλα Huawei, LG και Samsung

Η δημοφιλής υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp πρόκειται να σταματήσει να λειτουργεί σε εκατομμύρια τηλέφωνα.

Τα άτομα με παλαιότερα μοντέλα iPhone και Android δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή μετά τις 31 Δεκεμβρίου χωρίς να λάβουν αναβάθμιση.

Το WhatsApp θα πάψει να λειτουργεί σε 49 διαφορετικές μάρκες τηλεφώνου, συμπεριλαμβανομένων των iPhone 5 ή 5c, μαζί με πολλά μοντέλα Huawei, LG και Samsung.

Ωστόσο, οι χρήστες αυτών των τηλεφώνων θα λάβουν μια ειδοποίηση από το WhatsApp προτού σταματήσει να λειτουργεί.

«Οι συσκευές και το λογισμικό αλλάζουν συχνά, επομένως εξετάζουμε τακτικά ποια λειτουργικά συστήματα υποστηρίζουμε και κάνουμε ενημερώσεις», ανέφερε η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων.

whatsapp

«Αυτές οι συσκευές ενδέχεται επίσης να μην έχουν τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις ασφαλείας ή να μην διαθέτουν τη λειτουργικότητα που απαιτείται για την εκτέλεση του WhatsApp».

«Για να επιλέξουμε τι θα σταματήσουμε να υποστηρίζουμε, κάθε χρόνο, όπως και άλλες εταιρείες τεχνολογίας, εξετάζουμε ποιες συσκευές και λογισμικό είναι τα παλαιότερα και έχουμε τον λιγότερο αριθμό ατόμων που τα χρησιμοποιούν ακόμα».

Για να ενημερώσετε το λειτουργικό σας σύστημα σε ένα iPhone, μεταβείτε στις «γενικές» ρυθμίσεις και επιλέξτε «ενημέρωση λογισμικού».

Εάν η συσκευή σας δεν μπορεί να εκτελέσει το ενημερωμένο λογισμικό, θα χρειαστείτε ένα νεότερο τηλέφωνο για να το κάνετε.

Τον Οκτώβριο το WhatsApp σταμάτησε να λειτουργεί σε iPhone που χρησιμοποιούν iOS 11 και παλαιότερο λογισμικό.

«Για να συμβαδίζουμε με τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στην τεχνολογία, σταματάμε τακτικά να υποστηρίζουμε παλαιότερα λειτουργικά συστήματα για να κατευθύνουμε τους πόρους μας στην υποστήριξη των πιο πρόσφατων», ανέφερε η υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων.

Δείτε επίσης  TikToker λέει στον εργοδότη του «θα δουλεύω όσο αντιστοιχεί στα ψίχουλα που μου δίνεις» και γίνεται viral

whatsapp

Τον Νοέμβριο κυκλοφόρησε ένα νέο εργαλείο που ονομάζεται «Μήνυμα στον εαυτό σας», το οποίο, όπως υποδηλώνει το όνομα, σας επιτρέπει να στέλνετε στον εαυτό σας σημειώσεις, υπενθυμίσεις και ενημερώσεις.

Αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη σε Android και iPhone και σας επιτρέπει να ξεκινήσετε μια συνομιλία με τον εαυτό σας στην εφαρμογή WhatsApp.

Βοηθά τους χρήστες να παρακολουθούν τις λίστες υποχρεώσεών τους, να στέλνουν στον εαυτό τους σημειώσεις, υπενθυμίσεις ή λίστες αγορών.

Πριν από αυτό, το WhatsApp κυκλοφόρησε ένα νέο εργαλείο που ονομάζεται Κοινότητες, το οποίο σας επιτρέπει να στέλνετε μηνύματα σε πολλές ομάδες ταυτόχρονα.

Το εργαλείο επιτρέπει στους χρήστες να τοποθετούν πολλές ομαδικές συνομιλίες μαζί σε ένα θέμα και να μοιράζονται ενημερώσεις με όλους.

Ο Mark Zuckerberg, διευθύνων σύμβουλος της Meta, της μητρικής εταιρείας του WhatsApp, δήλωσε: «Σήμερα εγκαινιάζουμε τις Κοινότητες στο WhatsApp. Κάνει τις ομάδες καλύτερες ενεργοποιώντας υπο-ομάδες, πολλαπλά νήματα, κανάλια ανακοινώσεων και πολλά άλλα.”

Πηγή: skai.gr

Πηγή