Μεγάλο Πάπιγκο: Δείτε έναν ονειρεμένο ξενώνα μέσα στη φύση με βαθμολογία 9,8!

Μεγάλο Πάπιγκο: Δείτε έναν ονειρεμένο ξενώνα μέσα στη φύση με βαθμολογία 9,8!

Ξεώνας Astra Inn στο Μεγάλο Πάπιγκο

Ένας από τους ωραιότερους ξενώνες στα Ιωάννινα, και πιο συγκεκριμένα στο Μεγάλο Πάπιγκο του Ζαγορίου, με βαθμολογία στη booking από τους επισκέπτες του 9,8 ως προς την τοποθεσία του και 9,3 γενική βαθμολογία, σίγουρα εντυπωσιάζει με την ομορφιά και την κομψότητα του.

Ξενώνας Astra στο Μεγάλο Πάπιγκο παραδοσιακός οικισμός

Τα Ιωάννινα είναι γνωστά για τα πολυτελή τους ξενοδοχεία αλλά και για τους πέτρινους ξενώνες που είναι διάσπαρτοι ιδιαίτερα στα περίφημα Ζαγοροχώρια.

Ξεώνας Astra Inn στο Μεγάλο Πάπιγκο μέσα στη φύση

Το Astra Inn στο Μεγάλο Πάπιγκο θα σας κλέψει την καρδιά με τη γοητεία που αποπνέει, με την τοποθεσία του, μέσα στο πράσινο, και με το φιλόξενο περιβάλλον του.

Το Astra Inn στο Μεγάλο Πάπιγκο

Μέσα στη μαγευτική φύση του Πάπιγκου δημιουργήθηκε ο ξενώνας Astra Inn, που συνδυάζει το παραδοσιακό και το μοντέρνο στυλ, σε απόλυτη εναρμόνιση με το φυσικό περιβάλλον, δημιουργώντας μια μικρή όαση άνεσης και φιλοξενίας.

Ξεώνας Astra Inn στο Μεγάλο Πάπιγκο με πέτρινα κτίσματα

Τα γήινα και παστέλ χρώματα που κυριαρχούν στο χώρο και ο ρομαντισμός που αναδύουν τα έπιπλα συντελούν στη δημιουργία μιας ατμόσφαιρας ηρεμίας και ξεκούρασης για τους επισκέπτες.

Ξεώνας Astra Inn στο Μεγάλο Πάπιγκο είσοδος δωματίων

Δίκορφο Ιωαννίνων: Ένα κουκλίστικο χωριό που ελάχιστοι γνωρίζουν!

Με εύκολη πρόσβαση σε όλο το Ζαγόρι, ο ξενώνας είναι ιδανικός προορισμός για όσους θέλουν να συνδυάσουν μια χαλαρή διαμονή με απόλαυση, διασκέδαση και απεριόριστες δραστηριότητες που προσφέρονται στην περιοχή.

Ξεώνας Astra Inn στο Μεγάλο Πάπιγκο με εξαιρετικό εστιατόριο

O ξενώνας αποτελείται από έξι ανεξάρτητες κατοικίες, δείγματα εξαιρετικής τοπικής αρχιτεκτονικής, με θέα στους πύργους της Αστράκας.

Ξεώνας Astra Inn στο Μεγάλο Πάπιγκο με τοπικές συνταγές στα πιάτα

Κυρίαρχο στοιχείο στο εσωτερικό είναι η συνύπαρξη της πέτρας με το ξύλο. Κάθε δωμάτιο είναι μοναδικό, με χρώματα και υφάσματα σε γήινους τόνους, ενώ ο φωτισμός αναδεικνύει τα δοκάρια των χειροποίητων ξύλινων σκεπών.

Ξεώνας Astra Inn στο Μεγάλο Πάπιγκο με παραδοσιακά δωμάτια

Ο ξενώνας διαθέτει ένα εξαιρετικό εστιατόριο, όπου με την γνώση και την εμπειρία των τοπικών νοικοκυρών, με ντόπια υλικά και αγάπη για το σπιτικό φαγητό, καθημερινά θα απολαύσετε νοστιμότατα πιάτα με σεβασμό στην παράδοση και τα τοπικά προϊόντα, που θα συνοδεύσετε με ντόπιο τσίπουρο.

Δείτε επίσης  Τέλος οι απεργιακές κινητοποιήσεις στα αεροδρόμια του Παρισιού
Ξεώνας Astra Inn στο Μεγάλο Πάπιγκο με τζάκι και κουζίνα
Ξεώνας Astra Inn στο Μεγάλο Πάπιγκο με πέτρινα κτήρια
Ξεώνας Astra Inn στο Μεγάλο Πάπιγκο με πε΄τρα στα δωμάτια και ξύλο
Ξεώνας Astra Inn στο Μεγάλο Πάπιγκο με ωραίο εστιατόριο
Ξεώνας Astra Inn στο Μεγάλο Πάπιγκο με πέτρινη αυλή
Ξεώνας Astra Inn στο Μεγάλο Πάπιγκο πανοραμική λήψη

Ας κάνουμε όμως και μια “βόλτα” στο χωριό: Σε ένα από τα ομορφότερα και πιο γραφικά χωριά στο Ζαγόρι!

Τα δημοφιλή Ζαγοροχώρια είναι χωριά µε ζωή ή µε σύµµαχο την ηρεµία, γραφικά, µε θέα που κόβει την ανάσα ή κρυµµένα µέσα στην αγκαλιά της φύσης… Δεν είναι ένα αλλά 46, τόσο όµοια και την ίδια στιγµή τόσο διαφορετικά. Με κοινό τους παρονοµαστή τον σεβασµό στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική, µε έµφαση στην πέτρα και το ξύλο και την ήπια τουριστική ανάπτυξη, τα χωριά του Ζαγορίου (ή Ζαγοροχώρια όπως έχει επικρατήσει να τα αποκαλούν) δεν θεωρούνται τυχαία από τους πιο δηµοφιλείς προορισµούς.

Ιδανικά για όλες τις περιόδους του χρόνου, προσφέρονται για αξέχαστες διακοπές που ξεκινούν από τη διαµονή σ’ ένα υπέροχο δωµάτιο ενός παραδοσιακού ξενώνα, ένα τραπέζι στρωµένο µε τοπικά καλούδια, µέχρι τη γνωριµία µε φυσικά αξιοθέατα εξαιρετικής οµορφιάς!

Εδώ είπαμε να ταξιδέψουμε σε ένα από αυτά που είναι και από τα πιο γνωστά, τα πιο όμορφα και τα πιο γραφικά, το Μεγάλο Πάπιγκο και πιο συγκεκριμένα συνδυαστικά με το αδερφάκι του, Μικρό Πάπιγκο! Ζαγόρι: τα 10+1 top highlights για ψαγμένους ταξιδιώτες!

MIKΡΟ & ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΠΙΓΚΟ

Αν και πιο αποµακρυσµένα από τα υπόλοιπα χωριά, τα Μικρό & Μεγάλο Πάπιγκο είναι από τα πιο δηµοφιλή. Κάτω από τη σκιά της επιβλητικής Αστράκας (όρος Γκαµήλα), οι δύο γειτονικοί πέτρινοι οικισµοί χαρακτηρίζονται από γραφικά λιθόστρωτα καλντερίµια και µια ικανοποιητική τουριστική ανάπτυξη µε περιποιηµένους ξενώνες και προσεγµένες προτάσεις για φαγητό και καφέ. Εντύπωση προκαλούν ο ναός των Ταξιαρχών στο πρώτο και εκείνος του Αγίου Βλασίου µε το εξάγωνο καµπαναριό στην είσοδο του δεύτερου. Μην φύγετε αν δεν κάνετε µια στάση στις Κολυµπήθρες!

Δείτε επίσης  1+1 «μυστικά» σημεία στην Αττική για απολαυστικές ημερήσιες εκδρομές!
Μεγάλο Πάπιγκο, Ζαγόρι

Απόσταση: 73 χλµ. από τα Ιωάννινα

Προτάσεις για διαμονή / φαγητό /ποτό

• Papigo Towers (T. 26530 41441, www.papigotowers.com)
• Pinocchio (T. 26530 25015, www.pinocchio-hotel.gr)
• Αstra Inn (Τ. 26530 42108, www.papigo.com)
• Papigo Towers restaurant (T. 26530 41441)
• Dias tavern (T. 26530 41257)
• Adriano pizza & pasta (T. 26530 25014)
• Astra restaurant (T. 26530 42108,www.papigo.com)
• Sterna cafe & shop (T. 26530 25090, www.sternashop.gr)Κάνουμε ένα φωτογραφικό ταξίδι σε 10 υπέροχους ελληνικούς προορισμούς, ιδανικούς για κάθε εποχή του χρόνου!

Tip. Ψωνίστε παραδοσιακά προϊόντα στο Ρογκοβό
(Τ. 26530 25003, www.rogovo.gr)

Highlight

Κoλυµπήθρες: Ένα σπάνιο φαινόµενο µε µικρές φυσικές πισίνες, ανάµεσα στο Μεγάλο και Μικρό Πάπιγκο

Δείτε το video

Μάθετε τα πάντα για τα Ιωάννινα και το Ζαγόρι στο The Gold Book of Ioannina εντελώς δωρεάν με ένα κλικ!

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr

Πηγή