Μετάλλαξη Όμικρον – Νότια Αφρική: SOS με στόχο να προετοιμαστούν για τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων τα νοσοκομεία

Μετάλλαξη Όμικρον – Νότια Αφρική: SOS με στόχο να προετοιμαστούν για τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων τα νοσοκομεία

SOS έχει σημάνει στην Νότια Αφρική λόγω της μετάλλαξης Όμικρον. Ο πρόεδρος Σίριλ Ραμαφόσα, ενημέρωσε σήμερα ότι τα νοσοκομεία έχουν πλέον αρχίσει να προετοιμάζονται για ραγδαία αύξηση των εισαγωγών ασθενών με κορονοϊό, καθώς το νέο στέλεχος του ιού πυροδοτεί νέο κύμα της πανδημίας.

Η νέα μετάλλαξη Όμικρον η οποία ταυτοποιήθηκε στη χώρα αυτή τον περασμένο μήνα, έχει προκαλέσει παγκόσμιο συναγερμό, καθώς αρκετές κυβερνήσεις φοβούνται νέα έξαρση της πανδημίας.

Ο αριθμός των μολύνσεων στη Νότια Αφρική ξεπέρασε τις 16.000 την Παρασκευή, ενώ τη Δευτέρα (6/12) δεν είχαν επιβεβαιωθεί παρά περίπου 2.300.

Σύμφωνα με τον κ. Ραμαφόσα, η Όμικρον μοιάζει ήδη να γίνεται κυρίαρχη στις περισσότερες από τις εννέα επαρχίες της Νότιας Αφρικής. Ο αρχηγός του κράτους παρότρυνε περισσότερους πολίτες να εμβολιαστούν κατά της COVID-19.

«Η Νότια Αφρική έχει πλέον επαρκείς προμήθειες εμβολίων. Ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος για την ανάκαμψη της οικονομίας μας, διότι καθώς εμβολιάζονται περισσότεροι άνθρωποι θα ανοίγουν περισσότεροι τομείς δραστηριότητας» επισημαινει ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής.

Νότια Αφρική κορονοϊός

Εθνικό συμβούλιο για τη λήψη περαιτέρω μέτρων

Η κυβέρνηση θα συγκαλέσει σύντομα το εθνικό συμβούλιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας για να εξετάσει την κατάσταση και να αποφασίσει εάν θα χρειαστεί η λήψη επιπλέον μέτρων για την ασφάλεια του πληθυσμού, ενημέρωσε ο πρόεδρος Ραμαφόσα.

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκονται μελέτες σε εργαστήρια, στη Νότια Αφρική και αλλού έτσι ώστε να εξακριβωθεί σε ποιον βαθμό η νέα παραλλαγή, η οποία παρουσιάζει σειρά μεταλλάξεων που έχουν θορυβήσει τους επιστήμονες, είναι πιο μολυσματική, πιο ανθεκτική στην ανοσία που αναπτύσσεται έπειτα από μια πρώτη μόλυνση ή από κάποιο εμβόλιο, και εάν προκαλεί πιο βαριές μορφές της νόσου.

Δείτε επίσης  Πολύνεκρο τροχαίο στο Λας Βέγκας: Οδηγός παραβίασε φανάρι και σκότωσε εννέα ανθρώπους

Μέχρι στιγμής αδημοσίευτα στοιχεία προερχόμενα από γιατρούς και ειδικούς στη Νότια Αφρική μοιάζουν να καθησυχάζουν, καθώς σε πολλές από τις περιπτώσεις μόλυνσης από την Όμικρον, τα συμπτώματα είναι ήπια.

«Παρακολουθούμε στενά τους δείκτες των μολύνσεων και των εισαγωγών στα νοσοκομεία» είπε κλείνοντας ο κ. Ραμαφόσα.

Πηγή