Μετάλλαξη Όμικρον: Συναγερμός στη Νότια Αφρική για αύξηση στις εισαγωγές παιδιών κάτω των 4 ετών

Μετάλλαξη Όμικρον: Συναγερμός στη Νότια Αφρική για αύξηση στις εισαγωγές παιδιών κάτω των 4 ετών

paidi notia afriki

Μία «άνευ προηγουμένου αύξηση» στα νέα κρούσματα του κορονοϊού σε σύντομη χρονική περίοδο αντιμετωπίζει η Νότια Αφρική λόγω της μετάλλαξης Όμικρον, υπογράμμισε σήμερα, Παρασκευή (3/12) η κορυφαία επιστήμονας του νοτιοαφρικανικού Εθνικού Ινστιτούτου Μεταδοτικών Ασθενειών Μισέλ Γκρουμ.

Αν και χρειάζονται επιπρόσθετα στοιχεία για το παραλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού που εντοπίστηκε στη χώρα τον περασμένο μήνα, όσον αφορά στη σοβαρότητα και τη μεταδοτικότητά του, η Νότια Αφρική έχει αρχίσει να βλέπει ότι υπάρχει μια μετατόπιση όσον αφορά τις λοιμώξεις από την ηλικιακή ομάδα των νεότερων σε αυτήν των ηλικιωμένων, σημείωσε επίσης η ίδια σε ενημέρωση των δημοσιογράφων, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τέλος, η Γκρουμ τόνισε ότι είναι σημαντικό η προετοιμασία για έξαρση να περιλαμβάνει παιδιατρικές κλίνες και προσωπικό, καθώς υπάρχει αύξηση των εισαγωγών παιδιών ηλικίας κάτω των 4 ετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πρώτα στοιχεία από τη Νότια Αφρική για το νέο στέλεχος έχουν θορυβήσει τους επιστήμονες, καθώς δείχνουν ότι η Όμικρον συνδέεται με πολύ μεγαλύτερο ποσοστό επαλοιμώξεων, σχεδόν τριπλάσιο σε σχέση με τα προηγούμενα επιδημικά κύματα. Με βάση τις πρώτες ενδείξεις, τα υπάρχοντα εμβόλια φαίνεται να συνεχίζουν να προστατεύουν σημαντικά από σοβαρή νόσο Covid-19 και θάνατο.

Πηγή

Δείτε επίσης  Παντρεύτηκε την πρώην κοπέλα του γιου του που ήξερε από 11 ετών – Εξοργισμένοι γονείς και φίλοι από τα 24 χρόνια διαφοράς ηλικίας