Νέα επιδείνωση του καιρού – Αλλάζει απότομα από τις επόμενες ώρες

καιρός 16-3 συννεφιά καταιγίδες

Έρχεται νέα επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες. Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός κυρίως στα κεντρικά, ανατολικά και βόρεια τμήματα της χώρας, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, μεταβολή αναμένεται παρουσιάσει ο καιρός την Τετάρτη 21/09, κυρίως στα κεντρικά, ανατολικά και βόρεια τμήματα της χώρας, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Παράλληλα, πτώση θα καταγράψει η θερμοκρασία, κυρίως στα ανατολικά και νότια.

Όπως φαίνεται στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί, κατά τη διάρκεια της Τετάρτης, οι σημαντικότερες βροχοπτώσεις θα εντοπίζονται στην Ανατολική Θεσσαλία, στη Χαλκιδική, στην Κεντρική Στερεά, στην Εύβοια, στις Σποράδες και στην Ανατολική Πελοπόννησο. Το αναμενόμενο επεισόδιο είναι Κατηγορίας 1 όσον αφορά τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI).

meteo.gr

Από αργά το βράδυ της Τετάρτης και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Πέμπτη τα φαινόμενα στη Χαλκιδική, στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην Εύβοια και σε τμήματα της Στερεάς θα ενταθούν.

Πότε αναμένεται βελτίωση του καιρού

Άκρως φθινοπωρινό αναμένεται το σκηνικό του καιρού, τόσο σήμερα, όσο και την Πέμπτη και την Παρασκευή, σύμφωνα καιμε τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Στην Αττική, επικρατεί από το πρωί συννεφιά και προς τις απογευματινες και βραδινές ώρες θα σημειωθεί βροχή σχεδόν στο σύνολο του νομού, ενώ ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει το μεσημέρι τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται βροχοπτώσεις που από το μεσημέρι και μετά θα ενταθούν ενώ θα είναι πιο ισχυρές σε περιοχές που βρέχονται από τον Θερμαϊκό. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 21 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε επίσης  Εκδρομή στο βουνό: 3 αγαπημένοι ορεινοί προορισμοί με πολλές επιλογές

Ωστόσο, το Σαββατοκύριακο αναμένεται βελτίωση με τον υδράργυρο να επιστρέφει σε φυσιολογικές για την εποχή τιμές, όπως σημείωσε ο γνωστός μετεωρολόγος.

Δείτε επίσης

Πηγή