Νέα «τρικυμία» για τον Μπόρις Τζόνσον: Βουλευτής των Τόρις προσχώρησε στο Εργατικό Κόμμα

Νέα «τρικυμία» για τον Μπόρις Τζόνσον: Βουλευτής των Τόρις προσχώρησε στο Εργατικό Κόμμα

mporis2

Ένα ακόμη πλήγμα δέχθηκε σήμερα, Τετάρτη (19/1) ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, καθώς ο βουλευτής Κρίστιαν Γουέικφορντ ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα και την προσχώρησή του στο Εργατικό.

«Εσείς και το συντηρητικό κόμμα στο σύνολό του φανήκατε ανίκανοι να προσφέρετε την ηγεσία και τη διακυβέρνηση που αξίζει αυτή η χώρα», δηλώνει στον Μπόρις Τζόνσον ο βουλευτής της περιφέρειας του Μπέρ Σάουθ, της βόρειας Αγγλίας, λίγα λεπτά πριν από την παρέμβαση του πρωθυπουργού στην Βουλή των Κοινοτήτων, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το Εργατικό Κόμμα καλωσόρισε με ένα tweet τον βουλευτή.

Αυξάνονται οι επιστολές των Τόρις κατά του Μπόρις Τζόνσον μετά τα κορονοπάρτι στη Ντάουνινγκ Στριτ

Εννέα βουλευτές των Τόρις, εκλεγέντες κατά τις εκλογές του 2019, υπέβαλαν σήμερα επιστολές δυσπιστίας προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph, ο οποίος μάχεται για να διασώσει την θέση του μετά την εξέγερση που έχουν προκαλέσει στις τάξεις του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος τα πάρτι κατά παραβίαση των μέτρων του lockdown που είχαν γίνει αγαπημένη συνήθεια στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Για την εκκίνηση διαδικασίας καθαίρεσης του ηγέτη των Τόρις και πρωθυπουργού, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, απαιτείται η υποβολή 54 επιστολών έκφρασης δυσπιστίας προς τον πρόεδρο της πανίσχυρης Επιτροπής 1922 του Συντηρητικού Κόμματος.

Σύμφωνα με την επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ του BBC Laura Kuenssberg, δεν αποκλείεται οι βουλευτές που ετοιμάζονται να συντάξουν επιστολή δυσπιστίας, και ανήκουν στους νεοεκλεγέντες το 2019, να φθάσουν τους 54. Ανάλυση της εφημερίδας The Times δείχνει ότι 58 βουλευτές των Τόρις έχουν επικρίνει τον πρωθυπουργό.

Δείτε επίσης  ΟΗΕ: «Ασυγχώρητες οι επιθέσεις εναντίον αμάχων στην Ουκρανία – Θα λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι»

Πηγή