Ν. Ανδρουλάκης: Με το βλέμμα στραμμένο στην κάλπη οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης

5737620

Την κυβέρνηση κατηγόρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ότι αποφασίζει «με το βλέμμα στραμμένο στην κάλπη» και «όχι με το βλέμμα στραμμένο στα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού λαού».

Ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος περιόδευσε στην κεντρική αγορά του Ωραιοκάστρου, ανέφερε ότι δίπλα στα μόνιμα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας ήρθαν να προστεθούν νέα προβλήματα λόγω της οικονομικής και ενεργειακής κρίσης, και για αυτό χρειαζόμαστε μόνιμες επιλογές. Ανέφερε μάλιστα ότι το κόστος ζωής είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη και οι μισθοί από τους χαμηλότερους.

«Οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης είναι άδικες και ατελέσφορες, γιατί παίρνονται με το βλέμμα στραμμένο στην κάλπη, και εμείς προτείνουμε πολιτικές όχι προεκλογικού χαρακτήρα, αλλά μόνιμες σταθερές, σοσιαλδημοκρατικές επιλογές», δήλωσε αναφέροντας κάποιες από τις προτάσεις του κόμματος:

  • Ένα νέο ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους που περνούν πάρα πολύ δύσκολα.
  • Αύξηση του κατώτατου μισθού.
  • Μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, μία απόφαση που έχουν πάρει πολλά ευρωπαϊκά κράτη.
  • Ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος δημόσιας Υγείας και δημόσιας Παιδείας ώστε να αποκλιμακωθούν οι ανελαστικές δαπάνες, που κάνουν πολύ δύσκολη την καθημερινότητα κάθε ελληνικού νοικοκυριού.
  • Πολιτικές που αφορούν τον έλεγχο της αγοράς. Δυστυχώς υπάρχει εκτεταμένη αισχροκέρδεια. Γι’ αυτό πρέπει να υπάρχουν εντατικοί έλεγχοι στην αγορά, ώστε να παταχθεί και έτσι οι Έλληνες πολίτες να ζουν με χαμηλότερο κόστος ζωής και όχι κάποιοι πονηροί να εκμεταλλεύονται εις βάρος των πολλών αυτή την οικονομική κρίση».

Συνοδευόμενος από τους βουλευτές Χάρη Καστανίδη, Γιώργο Αρβανιτίδη, στελέχη, μέλη και φίλους του κόμματος ο κ. Ανδρουλάκης περπάτησε στην κεντρική αγορά του Ωραιοκάστρου. Μπήκε σε καταστήματα, αντάλλαξε ευχές για τα Χριστούγεννα με καταστηματάρχες και καταναλωτές και στις συζητήσεις που είχε κυριάρχησαν τα προβλήματα από την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση. Μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας κάθισε σε καφέ της περιοχής.

Δείτε επίσης  Επίσκεψη στα Ιεροσόλυμα: Ακολουθώντας τα βήματα του Χριστού

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Πηγή