Ποια Ανατολική Ευρώπη; «Η Αθήνα φθηνότερη τοποθεσία στην Ευρώπη για city break»

poia anatoliki europi athina fthinoteri topothesia stin europi city break

Η Αθήνα έχει καταταχθεί ως η φθηνότερη τοποθεσία για city break στην Ευρώπη, για τους  ξένους επισκέπτες, με τιμές ακόμη χαμηότερες και από ότι  θα πλήρωναν στους παραδοσιακά οικονομικούς προορισμούς της Ανατολικής Ευρώπης.

Σύμφωνα με έρευνα του Post Office Travel Money,που δημοσιεύει ο Guardian, από την ανάλυση των εξόδων που θα χρειαστεί να κάνουν οι Βρετανοί τουρίστες σε 20 δημοφιλείς πόλεις  οι τιμές στην ελληνική πρωτεύουσα έχουν μειωθεί κατά 15% από το 2021.

Ο λογαριασμός για τα έξοδα, συμπεριλαμβανομένων δύο διανυκτερεύσεων σε ξενοδοχείο για ένα ζευγάρι, γεύματα, εισιτήρια για αξιοθέατα και εισητήρια για μετακινήσεις, ανέρχεται  σε 207 £, έναντι 218 £ στην αμέσως επόμενη φθηνότερη πόλη, την Λισαβόνα.

Πιο αναλυτικά , υπολογίστηκαν -φθηνα-φθηνα –  38,96 £ για ένα βραδινό γεύμα για δύο με κρασί, 89 £ για δύο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο τριών αστέρων και 7,79 £ για 48ωρη κάρτα  μετακινήσεων με τις συγκοινωνίες. 

Αθήνα και Λισαβόνα προπορεύονται  από προορισμούς που συνήθως φημίζονται για χαμηλές τιμές, όπως η Κρακοβία στην Πολωνία (£219), η Ρίγα στη Λετονία (£220) και η Βουδαπέστη στην Ουγγαρία (£221).

Η κατάταξη της Λισαβόνας έρχεται παρά την αύξηση των τιμών κατά 21% από πέρυσι.

Οι 6 ακριβότερες πόλεις, με τιμές υπεδιπλάσιες από την Αθήνα, είναι η Στοκχόλμη (£421), το Παρίσι (£423), το Δουβλίνο (£436), η Κοπεγχάγη (£456), η Βενετία (£457) και το Άμστερνταμ (£593).

Άλλη έρευνα της Post Office Travel Money που δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο διαπίστωσε ότι το Sunny Beach στη Βουλγαρία και το Μαρμαρίς στην Τουρκία είναι τα φθηνότερα από τα 16 δημοφιλή ευρωπαϊκά θέρετρα για καλοκαιρινές διακοπές.

naftemporiki.gr

Πηγή

Δείτε επίσης  Wall Street: Διακόπηκε το σερί 4 εβδομάδων