Πόλεμος στην Ουκρανία: Μπάιντεν και ΕΕ ετοιμάζουν νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μπάιντεν και ΕΕ ετοιμάζουν νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας

putin 4

Ο Τζο Μπάιντεν και οι σύμμαχοι των ΗΠΑ θα επιβάλουν νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας και θα αυστηροποιήσουν τις υπάρχουσες, προανήγγειλε σήμερα ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Τζέικ Σάλιβαν, ο οποίος τοποθέτησε τις σχετικές αποφάσεις στο πλαίσιο της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου στις Βρυξέλλες.

Οι ΗΠΑ, η ΕΕ και η σύμμαχοι τους έχουν τονίσει πως με τα μέτρα αυτά επιδιώκουν να εξαναγκάσουν τον Πούτιν να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο οποίος μαίνεται επί ένα μήνα σχεδόν.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ, επικαλούμενο το πρακτορείο Reuters, ο Αμερικανός πρόεδρος αναχωρεί αύριο, Τετάρτη, για τις Βρυξέλλες όπου θα έχει επαφές με τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ, τους ηγέτες της G7 και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τον Σάλιβαν, ο Μπάιντεν θα εξετάσει με τους συμμάχους πιο μακροπρόθεσμες προσαρμογές σε ό,τι αφορά στην ανάπτυξη των δυνάμεων του ΝΑΤΟ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται επίσης να ανακοινώσει δράσεις για την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας στην Ευρώπη και τη μείωση της εξάρτησής της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της Ρωσίας.

Πηγή

Δείτε επίσης  Αυτός είναι ο κορυφαίος προορισμός του κόσμου για τουρισμό ευεξίας