Πώς δεν θα ξεθωριάσει το τατουάζ σου το καλοκαίρι

Πώς δεν θα ξεθωριάσει το τατουάζ σου το καλοκαίρι

tattoo summer st

Ακόμα κι αν το τατουάζ είναι παλιό, επιβάλλεται να προσέχεις πολύ.

Αν μόλις έκανες τατουάζ είναι βέβαιο ότι ο tattoo artist θα σου μιλήσει για όλα τα λάθη και τα σωστά που πρέπει να αποφεύγεις ή να κάνεις για μερικές εβδομάδες έως ότου επουλωθεί πλήρως το σημείο του δέρματος στο οποίο «χτυπήθηκε» το σχέδιο.

Ωστόσο υπάρχει και μια άλλη εσφαλμένη εντύπωση. Κι αυτή αφορά στο κατά πόσο, μετά την επούλωση του τατουάζ, είναι καλό να υπάρχει μεγάλη έκθεση στον ήλιο. Ας αρχίσουμε από τον βασικό κανόνα: ποτέ μα ποτέ, με τατουάζ ή χωρίς, δεν είναι καλό να εκτιθέμεθα με τις ώρες στον ήλιο γιατί είναι επικίνδυνος για την υγεία μας και προκαλεί πρόωρη γήρανση αλλά και καρκίνο στο δέρμα.

Πάμε λοιπόν πιο κάτω. Ακόμα κι αν το τατουάζ είναι παλιό, επιβάλλεται να προσέχεις πολύ. Πέρα από την υγεία του δέρματος, είναι βέβαιο ότι θες να μην ξεθωριάσει γρήγορα (θα γίνει νομοτελειακά) και να κρατήσει για περισσότερα τα ζωντανά του χρώματα. Πως θα το πετύχεις αυτό; Ιδού η λίστα με τα πανεύκολα tips.

1. Κάλυψέ το.

Ο καλύτερος τρόπος να μειωθεί η έκθεση στον ήλιο είναι να φοράς ρούχα όταν βγαίνεις εκτός σπιτιού για υποχρεώσεις. Προφανώς δεν γίνεται κουβέντα για τατουάζ που είναι δύσκολο να τα δει ο ήλιος ούτως ή άλλως παρά μόνο στην παραλία εξαιτίας του σημείου στο σώμα που έχουν «χτυπηθεί». Τα πόδια και τα χέρια αλλά και ο σβέρκος χρειάζονται την προσοχή αφού το καλοκαίρι εκτίθενται καθημερινά στον ήλιο. Καλό είναι να φοράς ελαφριά και με άνετες γραμμές ρούχα που επιτρέπουν στο σώμα να αναπνέει (και δεν… σκας!) και παράλληλα περιορίζουν την ηλιακή ακτινοβολία.

Δείτε επίσης  Είναι η Victoria Beckham ή πρόκειται για ένα κομψό χριστουγεννιάτικο ξωτικό;

2. Ενυδάτωνε διαρκώς.

Η τακτική ενυδάτωση του δέρματος σε όλο το σώμα είναι σημαντική γενικότερα. Κι αυτό γιατί καθυστερεί τα σημάδια του γήρατος και το δέρμα διατηρεί την ελαστικότητα και τη λάμψη του. Η ενυδάτωση ωστόσο αποτελεί πραγματικό must όταν μιλάμε για τατουάζ. Είτε πρόκειται για νέο τατουάζ που επουλώνεται είτε για παλιότερο, έχει ανάγκη το σημείο από σωστή και συχνή ενυδάτωση.

3. Πιες νερό / υγρά.

Το να καταναλώνει κανείς αρκετά υγρά και κυρίως νερό είναι ό,τι καλύτερο γενικώς αφού ευνοεί την καλή υγεία και την επαρκή ενυδάτωση του οργανισμού. Όταν μιλάμε για καλοκαίρι και ένα σώμα με τατουάζ τότε αυτή η ανάγκη γίνεται μεγαλύτερη. Πέρα από τις ενυδατικές κρέμες, η σωστή ενυδάτωση του δέρματος αρχίζει και από τα μέσα. Με πολύ νερό και σωστή ενυδάτωση λοιπόν τα τατουάζ θα δείχνουν πιο ζωντανά.

4. Αντηλιακό με υψηλό SPF έβαλες;

Είναι ξεκάθαρο ότι το αντηλιακό είναι ένα must για κάθε άνθρωπο, κάθε φύλου, κάθε ηλικίας και κάθε εποχής. Δεν είναι μόνο κάτι απαραίτητο για το καλοκαίρι, όπως λανθασμένα πιστεύουν πολλοί. Είναι υπερ-απαραίτητο για 12 μήνες το χρόνο, ακόμα και με ελαφριά συννεφιά. Εσύ που έχεις τατουάζ λοιπόν έχεις ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη για αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας SPF. Δεν θα προστεύεται μόνο το δέρμα αλλά και η ζωντάνια και τα χρώματα του τατουάζ που δεν θα ξεθωριάσουν γρήγορα και θα δείχνουν θαμπά.

5. Φάε τροφές με… αντηλιακό.

Υπάρχουν τέτοιες; Φυσικά και υπάρχουν. Τα τρόφιμα είναι απαραίτητα για την επιβίωσή μας αλλά και την υγεία μας ωστόσο παράλληλα βοηθούν σε μια σειρά από άλλα πράγματα. Για παράδειγμα υπάρχουν τρόφιμα που έχουν την ιδιότητα να κάνουν το δέρμα πιο ανθεκτικό στην ηλιακή ακτινοβολία, λειτουργούν σαν… αντηλιακά. Ποιά τρόφιμα είναι αυτά; Οι πιπεριές, οι τομάτες και τα καρότα που περιέχουν βιταμίνες και συνθέσεις που ευνοούν το δέρμα διατηρώντας το πιο υγιές και λαμπερό και παράλληλα το βοηθούν να επουλώσει τυχόν πληγές ή τραύματα. Θετική επίδραση στο δέρμα έχουν και τρόφιμα / φρούτα όπως το καρπούζι που έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό.

Δείτε επίσης  5 green flags που σου λένε ότι είσαι σε μία πολύ καλή σχέση

6. Άσε το τατουάζ να επουλωθεί επαρκώς και σωστά.

Είναι λογικό, αν έχεις κάνει μόλις ένα τατουάζ, να ανυπομονείς να το εκθέσεις σε δημόσια θέα για να αποσπάσεις σχόλια. Ωστόσο αυτό είναι λάθος και θα στο πει κατευθείαν όταν τελειώσει τη δουλειά του ο tattoo artist. Υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες και λάθη και σωστά που μπορείς να κάνεις αμέσως μετά που θα «χτυπήσεις» ένα τατουάζ.

Extra tip:

Αν το τατουάζ είναι φρέσκο, πέρα από τα παραπάνω πολύ σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνεις, είναι σημαντικό να αποφύγεις το νερό της πισίνας ή της θάλασσας και φυσικά κάθε δραστηριότητα που σου προκαλεί ιδρώτα, ακόμα χειρότερα αν πρόκειται δραστηριότητες μέσα στον ήλιο. Κι αυτό γιατί είναι βέβαιο ότι θα προκληθεί μόλυνση και πέρα από το αισθητικό κομμάτι, το πως θα επηρεάσει το τατουάζ, θα υπάρξει και θέμα υγείας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.

Πηγή: CARESPOT PHARMACY

Πηγή