Πώς επηρέασε το Bitcoin η απόφαση της Fed

1830457

Την υποχώρηση της τιμής του Bitcoin προκάλεσε η χθεσινή απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) να αυξήσει τα επιτόκια.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο ξεπέρασε τα 18.000 δολάρια την Τετάρτη για πρώτη φορά σε διάστημα πάνω από ένα μήνα, με την τιμή του να διαπραγματεύεται έως και τα 18.356,50 δολάρια. Όμως την Πέμπτη η τιμή του άρχισε να υποχωρεί, και να διαπραγματεύεται περίπου στα 17.667,89 δολάρια.

Το Ether, το οποίο την Τετάρτη διαπραγματευόταν πάνω από 1.350 δολάρια, υποχώρησε επίσης. Η τιμή του διαμορφώθηκε  περίπου στα 1.286,97 δολάρια την Πέμπτη.

Το Bitcoin έπεσε κάτω από το όριο των 18.000 δολαρίων αφού η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε το επιτόκιο τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης, όπως ακριβώς είχε προεξοφληθεί από τις αγορές, στο εύρος 4,25%-4,50%, δίδοντας το σήμα ότι θα αυξηθούν περαιτέρω, τουλάχιστον κατά 75 μονάδες βάσης.  Μετά την ανακοίνωση της απόφασης της Fed, οι αμερικανικές μετοχές. Το Bitcoin έχει συσχετιστεί στενά με τους χρηματιστηριακούς δείκτες των ΗΠΑ, και ιδιαίτερα με τον βαρύ τεχνολογικό Nasdaq.

Οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης τις συνέπειες από την κατάρρευση της FTX και τη σύλληψη του ιδρυτή της Sam Bankman-Fried. 

naftemporiki.gr

Πηγή

Δείτε επίσης  Wall Street: Εν μέσω ανησυχίας για την ένταση ΗΠΑ-Κίνας η νέα πτώση