Στο 100% οι προ-κρατήσεις για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

tourismos

Ο τουρισμός, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, αναμένεται να καταγράψει επίπεδα ρεκόρ και να ξεπεράσει σε έσοδα το 2019. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι λόγω της καλής πορείας του θα δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος 600 εκατ. ευρώ έως 1 δισ. ευρώ.

Από τις αρχές του 2022, είχαμε αναφέρει ότι ο κλάδος των βραχυχρόνιων μισθώσεων το φετινό καλοκαίρι θα ξεπεράσει τα επίπεδα του 2019, γεγονός που επιβεβαιώνεται, αναφέρει ο κ. Θεμιστοκλής Μπάκας, Πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates,

Σύμφωνα με έρευνα της AirDNA, προκύπτει ότι η ζήτηση για βραχυχρόνιες μισθώσεις κατά τη θερινή περίοδο, με βάση τις κρατήσεις που έχουν γίνει για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, καταγράφει αύξηση της τάξεως του 26,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, αποτελώντας την κορυφαία επίδοση πανευρωπαϊκά.

Παράλληλα, σύμφωνα με την AirDNA, η ζήτηση στον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων έως τον Μάρτιο της φετινής χρονιάς, κατέγραψε αύξηση της ζήτησης κατά 232% για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021.

Τη φετινή χρονιά ο στόχος των εσόδων είναι από 1,4 δισ.€ έσοδα, ξεπερνώντας τον τζίρο του 2019 και αποτελώντας μια ακόμη ένδειξη της ανάκαμψης της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας μας και της συμμετοχής του κλάδου των βραχυχρόνιων μισθώσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από ιστοσελίδες βραχυχρόνιας μίσθωσης, οι προ-κρατήσεις είναι άκρως εντυπωσιακές για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου και συγκεκριμένα για το χρονικό διάστημα 13/8-16/8, αγγίζονταν το 100% σε τέσσερις νησιωτικούς προορισμούς, ενώ το σύνολο των δημοφιλών νησιωτικών προορισμών κυμαίνονται από 95% έως 99%.

Ανάλογη εικόνα και στους δημοφιλείς προορισμούς της ηπειρωτικής χώρας με πρωταγωνιστή τη Πελοπόννησο και την Χαλκιδική για τους Βορειοελλαδίτες συμπατριώτες μας καθώς και για τους Βαλκάνιους .

Οι προ-κρατήσεις στη Μύκονο σε ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης αγγίζουν το 94% για το τριήμερο 13/8-16/8 με τον συνολικό αριθμό εγγεγραμμένων ακινήτων (διαμερίσματα/μονοκατοικίες, όχι ιδιωτικά δωμάτια) σε πλατφόρμες βραχυχρόνιων μισθώσεων να αγγίζουν τα 3.536 .

Δείτε επίσης  Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Ποιοι προορισμοί αγγίζουν το 80% και 90% σε πληρότητα

Το συνολικό κόστος μίσθωσης για 3 διανυκτερεύσεις σε ακίνητο 80 τμ στη Χώρα ξεκινά από 1.736€.

Στην Σαντορίνη οι προ-κρατήσεις για τις ημέρες του δεκαπενταύγουστου αγγίζουν το 98% με τη συνολική δυναμικότητα του νησιού σε αυτοτελείς κατοικίες (διαμερίσματα/μονοκατοικίες, όχι ιδιωτικά δωμάτια) εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης να αριθμούν τις 3.6913. Το κόστος μίσθωσης κατοικίας 70τμ στα Φηρά για 3 διανυκτερεύσεις ξεκινά από 1.642€.

Στη Πάρο οι προ-κρατήσεις για το χρονικό διάστημα 13/8-16/8, αγγίζουν το 99% με τα διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα να είναι μόλις 28. Το κόστος μίσθωσης κατοικίας 95 τμ στη περιοχή Μάρπησσα για τετραμελή οικογένεια, ξεκινά από 1.178€ για 3 διανυκτερεύσεις.

Στη Σκιάθο, στη Σκόπελο, στη Κύθνο και στη Πάτμο, οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 100% για τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου. Η δυναμικότητα των εγγεγραμμένων ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι, 601,767,240 και 276 αντίστοιχα.

Η Νάξος το φετινό καλοκαίρι κερδίζει τις εντυπώσεις στις Κυκλάδες. Η κινητικότητα καθημερινά είναι αυξητική, ενώ από πολύ νωρίς κατέγραψε εντυπωσιακές πληρότητες. Γεγονός που οφείλεται κυρίως στο «λογικό» για τα φετινά δεδομένα κόστος διαμονής, αλλά και του προσιτού κόστους διατροφής σε μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Η δυναμική του νησιού στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης αριθμεί 2.239 κατοικίες. Το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις το χρονικό διάστημα 13/8/-16/8, σε κατοικία 90 τμ ξεκινά από 982€ με τις προ-κρατήσεις να αγγίζουν το 99%.

Στη Σύρο, το κόστος μίσθωσης κατοικίας 100τμ για 3 διανυκτερεύσεις ξεκινά από 729€. Η δυναμική του νησιού στον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων αγγίζει τα 717 ακίνητα, ενώ οι προ-κρατήσεις για το χρονικό διάστημα 13/8-16/8 αγγίζουν το 98%.

Το 99% αγγίζουν οι προ-κρατήσεις στην Άνδρο για τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου με τη δυναμική στον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων να αριθμεί 782 ακίνητα. Στη περιοχή Άγιος Πέτρος, κατοικία 150τμ μισθώνεται προς 912€ για 3 διανυκτερεύσεις.

Στην Τήνο, η δυναμική στον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων σύμφωνα με την AirDNA αριθμεί τα 1.178 ακίνητα, τη δεδομένη χρονική στιγμή, οι προ-κρατήσεις για τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου αγγίζουν το 99% με τα διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα να είναι μόλις 16. Το κόστος μίσθωσης κατοικίας 55τμ στη Χώρα αγγίζει τα 1.170€.

Δείτε επίσης  Volotea: Απειλή για βόμβα σε πτήση της – Εκκενώθηκε το αεροσκάφος

Στην Ύδρα και στις Σπέτσες αντίστοιχα, είναι εγγεγραμμένα 299 και 253 αυτοτελή ακίνητα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 95% στην Ύδρα και το 99% στις Σπέτσες. Το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις σε κατοικία 60τμ στις Σπέτσες κυμαίνεται στα 1.136€ και στην Ύδρα κατοικία 70τμ στα 1.456€.

Τα νησιά του Ιούνιου, Ζάκυνθος, Κεφαλλονιά και Λευκάδα, καταγράφουν προ-κρατήσεις 98%,99% και 99% αντίστοιχα.

Η δυναμική στον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων αριθμεί, 3.364, 3.428 και 2.265 ακίνητα αντίστοιχα.

Στη Ζάκυνθο, στη περιοχή Ακρωτήρι, κατοικία 108 τμ μισθώνεται προς 743€ για 3 διανυκτερεύσεις. Στη Λευκάδα, στο Νυδρί, κατοικία 60 τμ προς 842€ και στο Ληξούρι της Κεφαλλονιάς κατοικία 65 τμ προς 736€ για 3 διανυκτερεύσεις.

Η Αίγινα και η Κέα το φετινό καλοκαίρι μονοπωλούν το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών. Στην Αίγινα το κόστος μίσθωσης κατοικίας 70 τμ για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται στα 540€ με τις προ-κρατήσεις να αγγίζουν το 97%.

Η δυναμική του νησιού στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης αριθμεί 504 ακίνητα ενώ η Κέα 590. Στη Κέα οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 99% με μόλις 4 διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα.
Το κόστος μίσθωσης κατοικίας με 2 υπνοδωμάτια στη περιοχή Βουρκάρι κοστίζει 909€ για 3 διανυκτερεύσεις.

Οι ηπειρωτικοί προορισμοί
Το φετινό καλοκαίρι, όπως και το καλοκαίρι του 2020-2021, αναμέναμε να γνωρίσουν εκ νέου άνθηση τα περίφημα «road trips» στους ηπειρωτικούς προορισμούς της χώρα μας, τόσο λόγω της πανδημικής κρίσης – η ανάγκη μη συνωστισμού, όσο και του κόστους μετακίνησης που πλέον δεν είναι αμελητέο.

Τα πρώτα αισιόδοξα δείγματα καταγράφηκαν τις ημέρες του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς, ιδιαίτερα στους δημοφιλείς προορισμούς στην ηπειρωτική Ελλάδα κατέγραψαν υψηλή κινητικότητα.

Δείτε επίσης  Εύβοια: Γνωρίστε μια από τις ομορφότερες και πιο «άγριες» παραλίες στη νότια πλευρά του νησιού

Το κόστος μετακίνησης πλέον δεν είναι αμελητέο, και θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα για την επιλογή των εκδρομέων τους καλοκαιρινούς μήνες. Θεωρούμε ότι αρκετοί συμπολίτες μας θα προτιμήσουν προορισμούς σε χιλιομετρική απόσταση 2-2,5 ωρών με στόχο τη μικρότερη δυνατή κατανάλωση καυσίμων.

Καλαμάτα, Ναύπακτος, Ναύπλιο και Μάνη (Λακωνική & Μεσσηνιακή), αποτελούν τους «top» καλοκαιρινούς οδικούς προορισμούς.

Η «άγρια» φύση στη Μάνη τόσο στη Λακωνική όσο και τη Μεσσηνιακή, αποτελεί διαχρονικό οδικό προορισμό τόσο για εγχώριους όσο και για αλλοδαπούς ταξιδιώτες.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή καταγράφεται μηδενική διαθεσιμότητα ακινήτων προς μίσθωση στη Μονεμβασιά, καταγράφοντας προ-κρατήσεις στο 100% για το χρονικό διάστημα 13/8-16/8.

Το Ναύπλιο, αποτελεί προορισμό για όλα τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες του χρόνου. Οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 92% με μόλις 24 διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα για τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου.

Στο Ναύπλιο, κατοικία 100 τμ σε απόσταση 500 μέτρων από το κέντρο της Πόλης, μισθώνεται προς 505€. Στη Ναύπακτο που «εντυπωσιάζει» το φετινό καλοκαίρι, το κόστος μίσθωσης κατοικίας 75 τμ σε απόσταση 1,3 χιλιομέτρου από το κέντρο αγγίζει τα 550€ για 3 διανυκτερεύσεις.
Η δυναμική στο κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων στη Ναύπακτο αριθμεί τα 140 ακίνητα.

Ποσοστά προ-κρατήσεων 97% για το τριήμερο 13/8-16/8 καταγράφει και η Χαλκιδική με 5.513 αυτοτελείς κατοικίες εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Το καλό οδικό δίκτυο και η πληθώρα επιλογών σε παραλίες, έχουν αναδείξει τα τελευταία 3-4 χρόνια τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα προορισμό τόσο τριημέρων όσο και για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Οι επιλογές στη Μεσσηνία με «βάση» διαμονής τη Καλαμάτα είναι πολλές τόσο για ημερήσιες εξορμήσεις όσο και για εξερεύνηση οργανωμένων και μη παραλιών.

Η Καλαμάτα, διαθέτει 839 ακίνητα σύμφωνα με την AirDNA σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης με τις προ-κρατήσεις να αγγίζουν το 97% τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου και το κόστος διαμονής για 3 διανυκτερεύσεις σε κατοικία 90τμ να κυμαίνεται στα 421€.

Πηγή: tourismtoday.gr

Δείτε επίσης

Πηγή