Συνεχίζεται το πτωτικό σερί της Wall Street

sunexizetai ptotiko seri wall street

Με αρνητικά πρόσημα έκλεισαν οι αμερικανικοί δείκτες, σε μια συνεδρίαση όμως που επικράτησε η νευρικότητα καθώς οι επενδυτές επικεντρώθηκαν στα στοιχεία που δείχνουν επιβράδυνση της οικονομίας εν όψει του ετήσιου συνεδρίου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones έχασε 0,47% στις 32.908 μονάδες, ο S&P 500 9,26 μονάδες ή -0,22% στις 4.128,73 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε αμετάβλητος στις 12.381 μονάδες.

Ο S&P 500 κυμάνθηκε μεταξύ μικρών κερδών και ζημιών για μεγάλο μέρος της συνεδρίασης, αφού τα στοιχεία έδειξαν ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα στις Ηνωμένες Πολιτείες συρρικνώθηκε τον Αύγουστο για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, καθώς η ζήτηση εξασθένισε ενόψει του πληθωρισμού και σύσφιξης της οικονομικής πολιτικής.

Οι επενδυτές διχάζονται μεταξύ της πιθανότητας για αύξηση 50 μονάδων βάσης και 75 μονάδων βάσης από την Federal Reserve, αφού αρκετοί υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής απώθησαν πρόσφατα τις προσδοκίες για μια πιο χαλαρή πολιτική και τόνισαν τη δέσμευση της Fed να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό.

«Αυτό που είδαμε την περασμένη εβδομάδα είναι η συνειδητοποίηση ότι η Fed θα μπορούσε ακόμα να αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο», δήλωσε ο Jake Dollarhide, διευθύνων σύμβουλος της Longbow Asset Management στην Tulsa της Οκλαχόμα. «Η αγορά φοβάται ότι ο Πάουελ θα επιστρέψει σε μια επιθετική στάση».

Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου των ΗΠΑ ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Ιουλίου.

Μετά από ένα σκληρό ξεκίνημα της χρονιάς, οι αγορές σημείωσαν ράλι από τα μέσα Ιουνίου με την ελπίδα ότι ο πληθωρισμός είχε κορυφωθεί, αλλά το καλοκαιρινό ράλι έσπασε την περασμένη εβδομάδα, λόγω των ανανεωμένων φόβων για μια επιθετική πορεία σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής από τη Fed.

Δείτε επίσης  Market Beat: Σε θέση παρατηρητή η Αθήνα

Πηγή