ΣΥΡΙΖΑ: Πώς σχεδιάζει να διευρύνει την απήχησή του σε νέους – Το βίντεο που ανήρτησε ο Αλ. Τσίπρας

1917731

Οι νέοι και οι γυναίκες είναι οι δύο κατηγορίες του εκλογικού ακροατηρίου στις οποίες ρίχνει το «βάρος» ο ΣΥΡΙΖΑ στον δρόμο προς τις κάλπες. Ενδεικτική είναι η ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα ο οποός εύχεται Καλή Πρωτοχρονιά με ένα βίντεο που ανέβηκε στα social media και τιτλοφορείται «Χάου Του #1». «Να τα πούμε; Θα τα πούμε όλα σε λίγες μέρες. Καλή Καλύτερη Χρονιά! #ΧάουΤου #ΔικαιοσύνηΠαντού #ΣΥΡΙΖΑΠΣ» γράφει στην ανάρτησή του ο Αλέξης Τσίπρας προϊδεάζοντας και για τη συνέχεια.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, το βίντεο αποτελεί το teaser μιας σειράς από βίντεο που θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες και θα απευθύνονται για μια σειρά από ζητήματα στις νεότερες ηλικίες. Κατά την Κουμουνδούροι, οι κινήσεις του τελευταίου διαστήματος φανερώνουν ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης«θέτει σε διάταξη συγκεκριμένη στρατηγική στην πορεία προς τις εκλογές». Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως είναι «σαφής και ξεκάθαρη είναι η επιλογή του να απευθυνθεί σε δύο μεγάλες κατηγορίες του εκλογικού ακροατηρίου, στις γυναίκες και τους νέους».

Όπως εξήγησαν, «ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στη νεανική ψήφο σε όλες τις μετρήσεις και επιδιώκει να διευρύνει και άλλο το προβάδισμα στις νεαρές ηλικίες. Κάτι που φαίνεται από την αποδοχή του Αλέξη Τσίπρα από τους νέους και τις νέες και κατά τις περιοδείες του σε όλη τη χώρα». Στο πλαίσιο αυτό, στην πορεία προς τις εκλογές θα παρουσιάσει «ένα ολιστικό σχέδιο για τα ζητήματα που αφορούν τη νέα γενιά (εκπαίδευση, εργασία, στέγη, περιβάλλον, δημοκρατικά δικαιώματα και συμμετοχή) και θα συνομιλήσει με αυτή γενιά μέσα από πολλούς και διαφορετικούς τρόπους».

Δείτε επίσης  Σχέδιο ελέγχων της ΑΑΔΕ για το 2023: Πού θα δοθεί προτεραιότητα - Πώς θα κινηθούν οι ελεγκτές

Στην ίδια στρατηγική εντάσσεται και η πρόσφατη συνέντευξη στους betarades, καθώς και τα βίντεο που θα ακολουθήσουν τη σημερινή ανάρτηση στα social media του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν από την αλλαγή του χρόνου.

Αντίστοιχη είναι η στόχευση και στο γυναικείο κοινό. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η ανακοίνωση ότι η Πόπη Τσαπανίδου αναλαμβάνει τα καθήκοντα της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Είχε προηγηθεί η ένταξη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος των μέχρι πρότινος ανεξάρτητων βουλευτών και προερχόμενων από το ΜέΡΑ25 Αγγελικής Αδαμοπούλου και Φωτεινής Μπακαδήμα. «Είναι μέρος μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής που επιλέγει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ενδυνάμωση της γυναικείας συμμετοχής, αλλά και της συνάντησης με ευρύτερα γυναικεία ακροατήρια για να αφουγκραστεί τις αγωνίες και τις ανάγκες, αλλά και να παρουσιάσει τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την αντιμετώπιση της κρίσης, καθώς και για το ρόλο της γυναίκας στην Ελλάδα του σήμερα», αναφέρουν συνεργάτες του προέδρου του κόμματος. Υπενθύμισαν παράλληλα «ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καθιέρωσε την 50/50 συμμετοχή των φύλων στα κομματικά του όργανα, κάτι που θα ισχύσει και στα ψηφοδέλτια των επερχόμενων εκλογών».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή