Τάρτα μήλου με μέλι και αμύγδαλα

tarta milou amygdala anoigma ΝΕΤ

Διαδικασία
Με έναν πλάστη ανοίγουμε το φύλλο της τάρτας πάνω στο χαρτί της ώστε να μεγαλώσει κατά 3-4 εκ. σε μήκος και πλάτος. Αναποδογυρίζουμε το ανοιγμένο φύλλο πάνω σε ένα βουτυρωμένο ορθογώνιο αντικολλητικό ταψί και πετάμε το χαρτί του. Αφήνουμε τις άκρες να προεξέχουν από τα πλαϊνά. Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα την πούδρα αμυγδάλου στη βάση του φύλλου. Ξεφλουδίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Αλείφουμε με τον μισό χυμό λεμονιού τα κομμένα μήλα για να μη μαυρίσουν. Ακουμπάμε τα μήλα σε μια καθαρή επιφάνεια κοπής με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω και κόβουμε ανά διαστήματα 0,5 εκ. χωρίς το μαχαίρι να φτάνει μέχρι κάτω (δεν θέλουμε να κοπεί πλήρως η φέτα). Ακουμπάμε τα μήλα πάνω από την πούδρα αμυγδάλου. Φέρνουμε ελαφρώς πάνω από τα μήλα το φύλλο που προεξέχει, τσιμπώντας τις τέσσερις γωνίες ώστε να στέκεται όρθιο. Χτυπάμε σε ένα μπολάκι τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού με το μέλι, το ξύσμα λεμονιού, τη βανίλια και το μοσχοκάρυδο. Αλείφουμε με λίγο από το μείγμα τα μήλα και αφήνουμε την τάρτα στο ψυγείο για 20΄. Δείτε τα υλικά και όλη τη διαδικασία της συνταγής στο Olivemagazine.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Πηγή

Δείτε επίσης  Η οικογένεια της ΑΕΚ είπε το «τελευταίο αντίο» στον Στέλιο Σεραφείδη