Τα 3 βασικά αίτια για τα οποία τσακώνονται συνήθως τα ζευγάρια

Τα 3 κλασικά θέματα που αποτελούν τη βάση των καυγάδων

Οι καυγάδες μπορούν να ξεκινήσουν από μικρές και ασήμαντες αφορμές, αλλά οι σημαντικές και βαθύτερες αιτίες είναι συνήθως κοινές. Όταν μάλιστα μαλώνεις μονίμως για το ίδιο πράγμα, μικρό ή μεγάλο, σημαίνει ότι υπάρχει βαθύτερο θέμα, το οποίο είτε δεν ξέρεις είτε επιλέγεις να αγνοήσεις.

Σύμφωνα με την ψυχοθεραπεύτρια Esther Perer, αυτά είναι τα 3 κλασικά θέματα που αποτελούν τη βάση των καυγάδων.

Η δύναμη και ο έλεγχος

Ως ανθρώπινα όντα, θέλουμε να έχουμε την ψευδή αίσθηση του ελέγχου. Όταν νιώθουμε ότι δεν μας συμβαίνει, απειλούμαστε και νομίζουμε ότι είμαστε αδύναμοι. Αντί να σεβαστούμε λοιπόν τη διαφορετικότητα, θέλουμε να επιβάλλουμε τα δικά μας πιστεύω και δεν ακούμε τι έχει να πει ο άλλος.

Φροντίδα και οικειότητα

Ή μάλλον η έλλειψή της. Είναι αυτές οι φορές που έχουμε ανάγκη από προσοχή και νοιάξιμο, αλλά ο σύντροφός μας είναι σε άλλη φάση ή απλώς δεν έχει τη διάθεση. Αντί να επικοινωνήσουμε τις ανάγκες μας ξεκάθαρα, το κάνουμε με passive aggressive τρόπο και όλο αυτό καταλήγει συνήθως σε ανεξήγητους καυγάδες.

Σεβασμός και αναγνώριση

Όλοι χρειαζόμαστε αυτά τα δύο βασικά στοιχεία σε μία σχέση. Όταν όμως νιώθουμε ότι δεν αναγνωρίζεται η προσπάθεια ή ο κόπος που καταβάλουμε, αυτό δημιουργεί εντάσεις. Η μόνη λύση είναι να μην ξεχνάμε να δείχνουμε την ευγνωμοσύνη μας. Δεν είναι τίποτα δεδομένο και δεν υποχρεούται κανείς να κάνει πράγματα για εμάς.

Πηγή

Δείτε επίσης  Tα «liquid» μαλλιά της Ντακότα Τζόνσον - Πώς θα τα πετύχεις