Το γερμανικό συνδικάτο κέρδισε τη «μάχη» για αυξήσεις μισθών

germania

Συ δύο γύρους αυξήσεων των μισθών για τους εργαζόμενους στις βιομηχανίες συμφώνησαν μεγαλύτερο σωματείο εργαζομένων της Γερμανίας και οι εργοδότες, εξέλιξη που αποτρέπει την πραγματοποίηση απεργίας στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Ειδικότερα, το συνδικάτο IG Metall δήλωσε την Παρασκευή ότι η συμφωνία θα αυξήσει τις αμοιβές κατά 5,2% το επόμενο έτος και 3,3% το 2024, επιπλέον των 3.000 ευρώ σε αφορολόγητες πληρωμές μπόνους για την αντιμετώπιση των πληθωριστικών πιέσεων.

Η συμφωνία αφορά περίπου 3,9 εκατομμύρια εργαζόμενους στον βιομηχανικό τομέα της Γερμανίας και συμβάλλει στην αντιστάθμιση του αυξανόμενου κόστους διαβίωσης.

«Οι εργαζόμενοι θα έχουν σύντομα πολύ περισσότερα χρήματα στις τσέπες τους, μόνιμα», δήλωσε ο Joerg Hofmann, επικεφαλής της IG Metall.

Οι συνομιλίες μεταξύ της IG Metall και της ένωσης εργοδοτών Gesamtmetall στη Γερμανία ήταν μια από τις πιο σημαντικές  αναμετρήσεις μέχρι στιγμής στην Ευρώπη στη σκιά της ενεργειακής κρίσης. Οι εταιρείες δεν φάνηκαν πρόθυμες να αυξήσουν τους μισθούς λόγω της αύξησης του κόστους για πρώτες ύλες, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

Ταυτόχρονα, υπάρχει ανησυχία ότι οι σημαντικά υψηλότερες αμοιβές ενδέχεται να κινδυνεύσουν να παγιώσουν τον ήδη υψηλό πληθωρισμό.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Πηγή

Δείτε επίσης  Νέα δίωξη στον 34χρονο αστυνομικό για τον θανάσιμο πυροβολισμό του 16χρονου