Τσακώνεστε συχνά με το ταίρι σας; Δοκιμάστε να κοιμηθείτε περισσότερο

bhtfdd
Τα περισσότερα ζευγάρια ανά τον κόσμο συνηθίζουν να διαφωνούν και να τσακώνονται, για διάφορα θέματα, ανά τακτά χρονικά διαστήματα… κάποια λίγο πιο συχνά και κάποια λίγο πιο σπάνια.
 
Αυτό που πολλοί δε γνωρίζουμε είναι ότι τα ζευγάρια που συνηθίζουν να τσακώνονται περισσότερο, ίσως, έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. 
Την έλλειψη ύπνου!
Η αντίληψη ότι ένας καλύτερος ύπνος μπορεί να συμβάλει σ’ έναν καλύτερο γάμο και μία καλύτερη σχέση δεν είναι κάτι καινούριο.
Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που στερούνται τον ύπνο είναι πιο κακόκεφοι ενώ οι κοινωνικές τους αλληλεπιδράσεις είναι, συνήθως, πιο εχθρικές, από αυτούς που ο ύπνος τους είναι πιο επαρκής.

Οι άνθρωποι τείνουν να χρησιμοποιούν περισσότερες αρνητικές λέξεις όταν στερούνται του ύπνου. Μια μελέτη του 2010, μάλιστα, διαπίστωσε ότι οι άνδρες είχαν περισσότερες πιθανότητες να καυγαδίσουν με τις γυναίκες τους μετά από μια νύχτα διαταραγμένου ύπνου. 

Κλείσιμο

Ενώ μια μελέτη του 2014, έδειξε, ότι τα ζευγάρια που ανέφεραν ότι είχαν έναν κακό ύπνο, κατά τη διάρκεια μιας περιόδου, στη συνέχεια υποστήριζαν ότι είχαν περισσότερους τσακωμούς, ημερησίως, από εκείνους που είχαν έναν καλύτερο ύπνο.  

Αλλά η μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο «προχώρησε» ένα βήμα παραπέρα και εξέτασε τον τρόπο με τον οποίο οι συζυγικοί καυγάδες σε συνδυασμό με τη στέρηση του ύπνου μπορούν να γίνουν τοξικοί για την υγεία ενός ατόμου. 

Πιο συγκεκριμένα, το ζευγάρι έδωσε δείγματα αίματος πριν και μετά τον τσακωμό. 

Οι ειδικοί μέτρησαν τους δείκτες φλεγμονής, οι οποίοι συνδέονται με καρδιακές παθήσεις, καρκίνο και άλλα προβλήματα υγείας.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι έγγαμοι σύντροφοι που είχαν λιγότερο ύπνο, δεν ήταν μόνο πιο πιθανό να έχουν συγκρούσεις με το/τη σύντροφό τους, αλλά είχαν επίσης και υψηλότερα επίπεδα φλεγμονωδών πρωτεϊνών στο αίμα τους, έπειτα από αυτές τις συγκρούσεις. 

Δείτε επίσης  Εύκολες και stylish προτάσεις που θα απλοποιήσουν το ντύσιμό σου κάθε πρωί

Με λίγα λόγια, οι συζυγικοί τσακωμοί είναι πιο τοξικοί για το σώμα σας, όταν δεν έχετε κοιμηθεί αρκετά.

Η επικεφαλής της μελέτης, Dr. Kiecolt-Glaser αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η έλλειψη ύπνου δεν βλάπτει μόνο τη σχέση» και συμπληρώνει «η σύγκρουση είναι σκληρή και για το σώμα».

Κλείσιμο

Πηγή: