Χειμερινή εκδρομή στα όμορφα Φιδάκια Ευρυτανίας και ένας υπέροχος ξενώνας με βαθμολογία 10!

Χειμερινή εκδρομή στα όμορφα Φιδάκια Ευρυτανίας και ένας υπέροχος ξενώνας με βαθμολογία 10!

Fidakia exwteriki
Φιδάκια- Photo: Ελεάννα Κουρκουλοπούλου

Η Ευρυτανία είναι τόπος κατάφυτος, γεμάτος ομορφιές και υπέροχα παραδοσιακά χωριά που τον χειμώνα τα “περικυκλώνει” ένα κάτασπρο τοπίο, αφού το χιόνι σχεδόν σε όλο το νομό πρωταγωνιστεί αυτή την εποχή. Ένα από αυτά τα χωριά, τα Φιδάκια, μπορεί να είναι άγνωστο στους περισσότερους, αλλά είναι υπέροχο! Και σε αυτό το χωριό βρήκαμε έναν όμορφο ξενώνα με βαθμολογία στη booking για την τοποθεσία του 10 και γενική 9,8!

Ξενώνας Οιχαλία
Στα Φιδάκια, η θέα από τον ξενώνα

Το χωριό

Τα Φιδάκια σίγουρα δεν τα γνωρίζουν πολλοί, ωστόσο είναι πανέμορφα και σας προτείνουμε να κάνετε μια εκδρομή σε αυτό το απομονωμένο ορεινό χωριό με την πρώτη ευκαιρία.

Χτισμένα σε 960 μέτρα υψόμετρο, η θέα και το καταπράσινο τοπίο είναι το λιγότερο μαγευτικά. Η πρόσβαση σε αυτό το ορεινό χωριό της Ελλάδας γίνεται μέσα από το δάσος, ακολουθώντας τον φιδίσιο δρόμο που σε οδηγεί στην είσοδο του οικισμού, ένας από τους ωραιότερους της Ευρυτανίας.

Χιονισμένα χωριά στην Ευρυτανία - Φιδάκια
Φιδάκια

Πανέμορφος ορεινός οικισμός

Τα πέτρινα σπίτια και τα καλντερίμια εντυπωσιάζουν με την γραφικότητά τους με την πρώτη ματιά, ενώ ακολουθώντας τα 95 σκαλιά μέχρι τα Αλώνια ή τον χωματόδρομο για τα Τσαγκαράλωνα οι εικόνες που αποτυπώνονται στην μνήμη αλλά και στην κάμερα είναι μαγευτικές.

Τον χειμώνα θα ανεβείτε στο χιονοδρομικό του Βελουχίου (απέχει μία ώρα), ενώ αξίζει να κάνετε την εξαιρετική διαδρομή που συνεχίζει προς Αγία Βλαχέρνα και Αμπέλια, προσφέροντας καταπληκτικά πανοράματα στη λίμνη Κρεμαστών (ένα κομμάτι 6 χιλιομέτρων είναι βατός χωματόδρομος).

Το χωριό Φιδάκια στην Ευρυτανία πηγές

Από εδώ μπορείτε να κόψετε δρόμο για τη Μονή Προυσού (διαφορετικά θα πρέπει να κάνετε τον κύκλο μέσω Καρπενησίου). Εναλλακτικά, όμως, μπορείτε να στρίψετε δεξιά προς τη λίμνη, τη γέφυρα της Επισκοπής και τη Φραγκίστα.

Δείτε επίσης  8 μαγευτικά ελληνικά χωριά για υπέροχες φθινοπωρινές & χειμερινές εκδρομές

Ο ξενώνας

Σε αυτό το υπέροχο λοιπόν χωριό ανακαλύψαμε έναν ξενώνα που στη booking έχει βαθμολογία για την τοποθεσία του 10 και γενική 9,8 και άριστα σχόλια από τους επισκέπτες του. Ο λόγος για τον όμορφο πετρόκτιστο ξενώνα Οιχαλία. Η τιμή που βρήκαμε για διαμονή τον Ιανουάριο (συγκεκριμένα 8/1) για 3 διανυκτερεύσεις είναι €356 για deluxe σουίτα με θέα και πρωινό.

Λίγα λόγια για το ξενοδοχείο

Το πετρόχτιστο Oihalia Guesthouse βρίσκεται στο χωριό Φιδάκια, κοντά στο Καρπενήσι. Προσφέρει κοινόχρηστο lounge με τζάκι και παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους κοινόχρηστους χώρους.

Όλα τα δωμάτια έχουν ξύλινο δάπεδο και ξύλινα δοκάρια στην οροφή και είναι εξοπλισμένα με τηλεόραση επίπεδης οθόνης. Διαθέτουν επίσης ιδιωτικό μπάνιο με ντους. Οι επιπλέον παροχές περιλαμβάνουν επιφάνεια εργασίας.

Στο Oihalia Guesthouse θα βρείτε κήπο, βεράντα και σνακ μπαρ. Το κατάλυμα προσφέρει δωρεάν χώρο στάθμευσης.

Η τοποθεσία αρέσει ιδιαίτερα σε ζευγάρια – τη βαθμολόγησαν με 10 για ταξίδι δύο ατόμων.

Ξενώνας Οιχαλία Φιδάκια Ευρυτανίας
Ξενώνας Οιχαλία Φιδάκια Ευρυτανίας

Δείτε επίσης

– Advertisement –

Πηγή