4 περίεργα χαρακτηριστικά που αποδεικνύουν ότι έχεις μεγάλη ενσυναίσθηση

4 περίεργα χαρακτηριστικά που αποδεικνύουν ότι έχεις μεγάλη ενσυναίσθηση

Πώς θα καταλάβεις ότι έχεις ενσυναίσθηση

Θεωρώ ότι η ενσυναίσθηση είναι μία απαραίτητη δεξιότητα που πρέπει να διαθέτει κάποιος, προκειμένου να αναπτύσσεις βαθιές και σημαντικές προσωπικές σχέσεις.

Αν αναρωτιέσαι αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, ο άνθρωπος με ενσυναίσθηση περιγράφεται ως κάποιος που μπορεί να νιώσει ακριβώς αυτό που νιώθεις. Μπαίνει στη θέση σου, ίσως και με ακραίο τρόπο, βιώνοντας σωματικά και συναισθηματικά αυτά που εσύ βιώνεις. Δες ποια είναι τα πιο περίεργα χαρακτηριστικά που αποδεικνύουν ότι έχεις ενσυναίσθηση, κι ας μην το ξέρεις.

Είσαι ο ειρηνοποιός

kelsey chance CutTQTt2HyI unsplash

Unsplash/Kelsey Chance

Κάνεις ό,τι μπορείς για να διατηρήσεις την ειρήνη και την ηρεμία ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας ή τους φίλους σου. Μπορείς να δεις τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση, διατηρείς την ψυχραιμία σου αλλά εξαντλείσαι πολύ εύκολα.

Η διαίσθησή σου είναι σωστή

Κάποιος που εμπιστεύεται αμέσως το ένστικτό του, δεν το αμφισβητεί και το ακούει, μπορεί να εντοπίσει ποιος λέει ψέματα, ποιος είναι απόλυτα ειλικρινής και ποιος δεν είναι ο εαυτός του.

Βαθιά σύνδεση με τη φύση και τα ζώα

josh hild tkn izTEVGo unsplash

Unsplash/Josh Hild

Είναι οι καλύτερες θεραπείες για τους ανθρώπους που νιώθουν να χάνουν την ενέργειά τους από την επαφή τους με τους ανθρώπους και με αυτόν τον τρόπο την ανακτούν.

Δυσκολεύεσαι να βάλεις όρια

Επειδή είσαι πάντα εκεί για τους άλλους και δυσκολεύεσαι να πεις όχι όταν σου ζητούν βοήθεια, αυτό σημαίνει ότι δεν τα πας καλά με τα όρια και όταν τα βάζεις, νιώθεις πάρα πολλές ενοχές.

Πηγή

Δείτε επίσης  Ισραήλ: Η μυρωδιά του σώματος μπορεί να καθορίσει την... φιλία, σύμφωνα με έρευνα