5 τύποι τοξικού συντρόφου που αξίζει να αφήσεις πίσω σου με τη νέα χρονιά

Από τον/την πρώην, μέχρι εκείνον τον drama guy που από λόγια πολλά και από πράξεις τίποτα.

Τι και αν γνωρίζουμε πολλά για τις τοξικές σχέσεις/ συντρόφους, φαίνεται πως ποτέ δεν είναι εύκολο να ξεφύγουμε από τέτοιες καταστάσεις. Νάρκισσος από εδώ, τοξική αρρενωπότητα από εκεί, καταπιεστικός και χειριστικός παραπέρα, είναι πολλά τα κακά.

Τα καλά νέα είναι όμως, πως σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορείς να κάνεις τις επιλογές σου. Μπορεί να μην είναι εύκολες επιλογές (ειδικά όταν τον/ την έχεις ερωτευτεί), αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως θα σε δικαιώσουν. Και επειδή όλοι μας χρειαζόμαστε που και που μια υπενθύμιση, ευχόμαστε η νέα χρονιά να αποτελέσει αφορμή για τα κατάλληλα ξεκαθαρίσματα (και αυτή τη φορά, ας είναι οριστικά).

Για αυτή τη χρονιά λοιπόν αφήνουμε πίσω μας τους εξής:

Για αρχή τον/ την πρώην

Μεταξύ μας, είναι πολλοί οι ανάδρομοι πλανήτες και έχουμε και μια σελήνη στους Καρκίνους αυτές τις ημέρες, και μέχρι και τα άστρα δείχνουν επιστροφές από το παρελθόν, νοσταλγίες και συναισθηματισμούς. Τοξικός ή μη, ο πρώην είναι κάτι σαν ναρκωτικό που όλο και θέλεις να πάει για λίγο το μυαλό σου, και που όλο θα τον αναζητάς τις νύχτες και ακόμη χειρότερα και τις μέρες σου. Όμως γιατί να μη ανοίξεις τον δρόμο για νέες ευκαιρίες, ανθρώπους, εμπειρίες που έχουν πολλά περισσότερα να σου προσφέρουν από κάποιον που δεν σε κάνει ευτυχισμένη; Το γνώριμο είναι ωραίο, αλλά όταν μια σχέση δεν τραβάει, δεν τραβάει. Το ξέρεις καλά και γι’ αυτό μη μπαίνεις στον κόπο να σκεφτείς, να νοσταλγήσεις και πόσο μάλλον να επικοινωνήσεις μαζί του/ της.

Εκείνον που σε κρατάει πίσω και σε χειραγωγεί, ακόμη και αν γίνεται με έμμεσο τρόπο

Το δύσκολο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πως οι τύποι που ξέρουν πως να σε χειραγωγήσουν, μπορούν να το κάνουν με έναν τρόπο που φαίνεται αθώος. Με έναν τρόπο που είναι «για το καλό σου». Τι και αν εσύ ονειρεύεσαι να βρεις την δουλειά των ονείρων σου, κάνεις πλάνα για να μετακομίσεις και να ζήσεις για λίγο ή και για πολύ στην πόλη που τόσο αγαπάς, εκείνος θα είναι εκεί για να σου υπενθυμίσει όλους τους λόγους που δεν πρέπει να το κάνεις. Είτε γιατί θέλει να έχει τον έλεγχο της κατάστασης, είτε γιατί θέλει να νιώθει πάντα, πως είναι καλύτερος σε όλα. «Που θα πας και θα αφήσεις την οικογένεια σου», «Κάτσε στη δουλειά που είσαι, καλά είναι, γιατί ψάχνεις άλλη», και άλλα τέτοια. Μακριά. Τόσο απλά και αμετάκλητα.

Δείτε επίσης  Τρεις κανόνες που κάθε fashion expert ακολουθεί

Αυτά τα «μικρά ψέματα», θα γίνουν μεγάλα (τσεκαρισμένο)

Από το ποιος έκανε follow ποιον, από το που ήταν εκείνη τη στιγμή που τον έψαχνες και από το γεγονός πως σε βάζει στο τρυπάκι να σκέφτεσαι αν τα λεγόμενα του είναι αλήθεια ή όχι, (όσο ασήμαντες και αν είναι οι πληροφορίες) τότε μη περιμένεις για άλλα red flags. Το ψέμα είναι ψέμα, μικρό μεγάλο δεν έχει σημασία. Γιατί να είσαι με άτομα που δεν μπορείς να εμπιστευτείς; Από εμάς είναι όχι.

Ότι αξίζει, πονάει και είναι δύσκολο; Όχι

Κουραστήκαμε από drama boys, που θα έφταναν μέχρι την άκρη της γης για σένα και που ο πόνος και η καταστροφή είναι μέρος της ζωής τους. Όπου δεις μεγάλα λόγια, και αν τα λόγια του σε πληγώνουν και σου προκαλούν δάκρια, απορούμε γιατί μένεις ακόμη εκεί. Ναι η ζωή και οι σχέσεις, είναι δύσκολες, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να τις κάνουμε ακόμη πιο δύσκολες. Ο τύπος που θα φέρει ευκολία στη ζωή σου και θα σου δίνει τη δύναμη να αντιμετωπίζεις με περισσότερη χαρά τις προκλήσεις της ζωής, είναι κάπου εκεί έξω και τον αξίζεις περισσότερο από τον καταστροφικό νάρκισσο.

Εκείνον που δεν σέβεται τα θέλω σου

Για να μη παρεξηγηθούμε, δεν λέμε να ζητάς ό,τι σου κατέβει και να στο προσφέρει. Αλλά αν ας πούμε κάνει συνέχεια αυτά τα πειράγματα, που δεν είναι πειράγματα και σε ενοχλούν και σε κάνουν να νιώθεις αμήχανα και γίνονται με σκοπό για να φανεί εκείνος και πάλι καλύτερος, (ναι αυτά) τότε μάντεψε. Δεν είναι πειράγματα, ούτε χιούμορ. Από τη στιγμή που ξεκαθαρίσεις ότι σε ενοχλούν και εκείνος σε γράφει και συνεχίζει, παραμερίζοντας σε, η φυγή είναι μονόδρομος.

Δείτε επίσης  Microcheating: Η απιστία στα χρόνια της τεχνολογίας

Την καλή χρονιά, την κάνουν οι καλοί άνθρωποι.

Πηγή