Dry texting: Η τάση στα γραπτά μηνύματα που συνήθως δεν βγαίνει σε καλό

Μήπως σου απαντά ξερά και μονολεκτικά;

Έχεις περάσει ατελείωτες ώρες αναλύοντας κάθε λέξη και σημείο στίξης σε γραπτό μήνυμα που σου έστειλε αυτός που σε ενδιαφέρει. Τι γίνεται όμως όταν αυτός που σε ενδιαφέρει στέλνει πολύ ξερά μηνύματα, που αποτελούνται από μία ή δύο λέξεις;

Όταν η επικοινωνία δεν είναι face to face, και ειδικά όταν δεν γνωρίζουμε κάποιον πάρα πολύ καλά, κάπου χάνεται η επαφή και παρεξηγούνται ακόμα και οι μονολεκτικές απαντήσεις. Σύμφωνα με έρευνα του 2017, το 71% των ενηλίκων στις Η.Π.Α. χρησιμοποιεί πάντα emojis, αυτοκόλλητα ή gifs για να εκφράσει αυτό που νιώθει, ενώ σύμφωνα με έρευνα του 2022, 7 στους 10 πιστεύουν ότι ένα μήνυμα είναι ατελές χωρίς emoji.

Το θέμα όμως είναι ότι δεν στέλνουν όλοι ξερά μηνύματα για τους ίδιους λόγους. Κάποιοι είναι απασχολημένοι, κάποιοι δεν θέλουν να επικοινωνούν κανονικά μέσω texting, άλλοι θεωρούν ότι έτσι δείχνουν πιο φιλικοί και κατανοητοί και φυσικά υπάρχουν εκείνοι που δεν θέλουν να μιλήσουν μαζί σου. Και κάποιοι φοβούνται και σαμποτάρουν την επικοινωνία. Και εσύ, που είσαι ο παραλήπτης, τα ερμηνεύεις με βάση τη δική σου προσωπικότητα.

Πώς να διαχειριστείς το dry texting

Αντί να προσπαθήσεις να μετατρέψεις έναν dry texter σε φλύαρο, κάνε δύο απλές ερωτήσεις. Όπως το αν του αρέσει να επικοινωνεί μέσω γραπτών μηνυμάτων και αν έχει τον χρόνο να το κάνει όταν του στέλνεις εσύ. Έτσι ξέρεις πώς λειτουργεί ο άλλος.

Είναι πολύ σημαντικό να εκφράσεις αυτά που σκέφτεσαι και να το πεις αν νιώθεις ενοχλημένη ή ότι συμβαίνει κάτι κακό. Είναι πολύ πιθανό να μιλάς με κάποιον που δεν έχει ιδέα ότι το dry texting δεν είναι ευχάριστο και να το μάθει από εσένα. Πού ξέρεις, μπορεί να προτιμά τα ηχητικά μηνύματα. Ο καθένας μας πρέπει να είναι ειλικρινής με τον εαυτό του, να κάνει αυτό που του ταιριάζει αλλά να σέβεται και τις επιθυμίες του άλλου. Αρκεί να τα βρούμε κάπου στη μέση.

Δείτε επίσης  5 ενδείξεις που σου λένε να χωρίσεις, κι ας είσαι ερωτευμένη

Πηγή