Είσαι νέος 18 ετών; Μάθε πως μπορείς να ταξιδέψεις δωρεάν στην Ευρώπη

Είσαι νέος 18 ετών; Μάθε πως μπορείς να ταξιδέψεις δωρεάν στην Ευρώπη

Οι νέοι ταξιδεύουν δωρεάν στην Ευρώπη

Δικαιούχοι και προθεσμίες. Οι εγγραφές για δωρεάν εισιτήρια τρένου έχουν ξεκίνησε. Όλοι οι νέοι, ηλικίας 18 ετών, της ΕΕ μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για δωρεάν εισιτήρια μέχρι τις 26 Οκτωβρίου. Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από το ΕΚ και την πρωτοβουλία «Ανακαλύψτε την ΕΕ»

Αν είσαι 18 χρονών, Ευρωπαίος πολίτης και θέλεις να ανακαλύψεις την Ευρώπη και την κουλτούρα της, αυτή είναι η ευκαιρία σου. Η ιδέα προτάθηκε αρχικά κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εκδήλωσης Νεολαίας (EYE) το 2014 και χάρη στην υποστήριξη των βουλευτών του ΕΚ, 70.000 νέοι, ηλικίας 18 ετών, έλαβαν δωρεάν εισιτήρια για να ταξιδέψουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τον Ιούνιο του 2018.

Κατ΄εξαίρεση, επιτρέπεται φέτος να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής και οι νέοι ηλικίας 19 ή και 20 ετών οι οποίοι ήταν επιλέξιμοι για τους δύο γύρους του 2020, που ακυρώθηκαν λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.

Σχετικά με το «Ανακαλύψτε την ΕΕ»

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις θα παραμείνουν ανοικτές από τις 12 Οκτωβρίου 2021 στις 12:00 (θερινή ώρα Κεντρικής Ευρώπης) μέχρι τις 26 Οκτωβρίου 2021 στις 12:00 (θερινή ώρα Κεντρικής Ευρώπης). Η προσφορά είναι ανοιχτή για τους Ευρωπαίους πολίτες, που έχουν γεννηθεί μεταξύ 1ης Ιουλίου 2001 και 31ης Δεκεμβρίου 2003. Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να ταξιδέψουν έως 30 ημέρες, σε τουλάχιστον μία χώρα της ΕΕ μεταξύ της 1ης Μαρτίου 2022 και της 28ης Φεβρουαρίου 2023.

Για να είναι επιλέξιμοι, οι αιτούντες πρέπει να απαντήσουν σε ένα σύντομο κουίζ πολλαπλών απαντήσεων σχετικά με την Ευρώπη.

Τα ταξίδια θα πραγματοποιούνται κυρίως με τρένο, αλλά και με λεωφορείο και πλοίο, για να εξασφαλιστεί ευρεία πρόσβαση. Οι πτήσεις θα επιτρέπονται σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όπου δεν υπάρχει άλλος τρόπος μεταφοράς (π.χ. άτομα που προέρχονται από πολύ απομακρυσμένες περιοχές). Οι συμμετέχοντες με μειωμένη κινητικότητα ή / και ειδικές ανάγκες ενδέχεται να επιλεγούν για την παροχή πρόσθετης βοήθειας (π.χ. κόστος για άτομο-συνοδό ή σκύλο-συνοδό για άτομα με προβλήματα όρασης).

Δείτε επίσης  Νέα επιδείνωση του καιρού – Που θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία «Διομήδης»

Περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα European Youth Portal.

Πηγή: ΟΤ

Πηγή