Ιταλία – Μελόνι: «Θα συναντήσω τον Ζελένσκι, η Ιταλία είναι στο πλευρό του»

Ιταλία – Μελόνι: «Θα συναντήσω τον Ζελένσκι, η Ιταλία είναι στο πλευρό του»

meloni

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, σε συνέντευξή της που μεταδόθηκε απόψε από τη δημόσια τηλεόραση της Rai, αναφέρθηκε στα κύρια θέματα εσωτερικής και διεθνούς επικαιρότητας.

«Θα συναντήσω σύντομα τον (ουκρανό) πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι για να του πω ότι η Ιταλία είναι στο πλευρό του. Και πως, παρά το ότι μπορεί να μοιάζει ότι είμαστε στο χείλος του γκρεμού, θα ήθελα να μιλήσω μαζί του για το μέλλον και την ανοικοδόμηση. Δεν σταματάμε τη συμβολή μας, με στόχο να φτάσουμε στον τερματισμό του πολέμου», δήλωσε η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

«Το γενικότερο πλαίσιο είναι δύσκολο, σίγουρα δεν ήμασταν τυχεροί, αλλά εγώ πίστευα ανέκαθεν ότι η μοίρα σε προκαλεί για να δοκιμάσει τις ικανότητές της. Αυτό που με τρομάζει περισσότερο είναι το ενδεχόμενο να μην καταφέρω να στείλω αποτελεσματικά το μήνυμα στους πολίτες μας, ότι η κυβέρνηση προχωρεί με αποφασιστικότητα, κρατώντας ψηλά το κεφάλι και χωρίς να χάσει ούτε λεπτό, με την επίγνωση ότι η χώρα μπορεί να ανακάμψει, παρά τις δυσκολίες, αλλά με την συμβολή όλων», πρόσθεσε η Τζόρτζια Μελόνι.

Αναφερόμενη στη γενικότερη οικονομική κατάσταση, η Ιταλίδα πρωθυπουργός υπογράμμισε: «εργαζόμαστε για να δώσουμε προτεραιότητα στην ανάπτυξη, διότι, για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες, πρέπει να δημιουργήσουμε πλούτο που να μπορεί να ανακατανεμηθεί. Διαφορετικά, ανακατανέμεται η φτώχεια.

» Με τον κρατικό προϋπολογισμό, προστατέψαμε τα νοικοκυριά από το κόστος των λογαριασμών φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος και στη συνέχεια είχαμε 10 δισεκατομμύρια ευρώ και δυο επιλογές: να μειώσουμε τους φόρους στα καύσιμα για όλους, και για τους πλούσιους, ή να επικεντρωθούμε στη μείωση των φόρων που πληρώνουν οι εργαζόμενοι, στις φοροαπαλλαγές για τους νεοπροσληφθέντες και στη στήριξη των οικογενειών που μεγαλώνουν παιδιά. Κάναμε την δεύτερη επιλογή διότι θεωρούμε ότι παράγει περισσότερο πλούτο». Ερωτηθείσα για την αύξηση της τιμής των καυσίμων και την απεργία που προκήρυξαν οι ιδιοκτήτες πρατηρίων για τις 25 και 26 Ιανουαρίου, η Τζόρτζια Μελόνι απάντησε: «η κυβέρνηση θα τους συναντήσει αύριο και θα τους ξαναπεί ότι δεν θέλει να τους μετακυλήσει καμιά ευθύνη. Αντιθέτως, θεωρούμε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των βενζινοπωλών συμπεριφέρεται με μεγάλο αίσθημα ευθύνης. Για την δική τους προστασία, πρέπει να εντοπιστούν τυχόν περιπτώσεις που δεν χαρακτηρίζονται από την ίδια, υπεύθυνη συμπεριφορά».

Δείτε επίσης  Συνεχίζεται η κατρακύλα για την Evergrande – «Πάγωσε» η διαπραγμάτευση της μετοχής της

Πηγή