Το ελληνικό βουνό που είναι χιονισμένο ακόμα και το καλοκαίρι – Απόκοσμο τοπίο στα 2.453 μέτρα

Το ελληνικό βουνό που είναι χιονισμένο ακόμα και το καλοκαίρι – Απόκοσμο τοπίο στα 2.453 μέτρα

Lefka Ori

Επιβλητικό, εντυπωσιακό και απόκοσμο είναι ένα ελληνικό βουνό που είναι ντυμένο στα λευκά ακόμα και το καλοκαίρι δημιουργώντας απίθανες εικόνες σε όσους μπορούν να το θαυμάσουν!

Στην Κρήτη τα βουνά είναι μαγευτικά, πόσω μάλλον ένα βουνό που είναι χιονισμένο ακόμα και το καλοκαίρι. Τα υπέροχα Λευκά Όρη είναι χιονισμένα μέχρι και τον Ιούνιο, δημιουργώντας απόκοσμες εικόνες στα 2.453 μέτρα!

Λευκά Όρη χιονισμένα
Λευκά Όρη χιονισμένα και το καλοκαίρι

Το χιονισμένο ελληνικό βουνό ακόμα και το καλοκαίρι

Τα Λευκά Όρη δεσπόζουν στην Κρήτη, καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος του νομού Χανίων και Ρεθύμνου, ενώ είναι γνωστά στους ντόπιους και ως Μαδάρες. Η ψηλότερη κορυφή του βουνού είναι οι Πάχνες, με το υψόμετρό τους να αγγίζουν τα 2.453 μέτρα.

Βασικό χαρακτηριστικό τους είναι το γεγονός ότι είναι χιονισμένα μέχρι και τον Ιούνιο, αποτελώντας ένα από τα πιο ωραία χιονισμένα τοπία στο νησί. Διασημότερο επίσης, το φαράγγι της Σαμαριάς στον Εθνικό Δρυμό των Λευκών Ορέων, που μάλιστα είναι μέσα στα 6 ωραιότερα της Ελλάδας, και αυτό της Αράδαινας στο νότιο τμήμα των Χανίων, πάνω στο οποίο είναι χτισμένο το ομώνυμο χωριό!

ορειβάτης στα Λευκά Όρη χιονισμένα

Στα Λευκά Όρη φιλοξενούνται σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας, με τις περιοχές προς το νότο να είναι γεμάτες με δάση από κυπαρίσσια, πεύκα και πουρνάρια, ενώ εκείνες με περισσότερη υγρασία να σκεπάζονται από πλατάνια και καστανιές.

τα Λευκά Όρη χιονισμένα την άνοιξη

Δείτε επίσης,το απάτητο βουνό στον κόσμο – Κανείς δεν έχει καταφέρει να φτάσει στην κορυφή του!

Η ορειβασία στα Λευκά Όρη αποτελεί μία από τις πιο διαδεδομένες δραστηριότητες, αφού σε αρκετά σημεία της οροσειράς υπάρχουν καταφύγια για ξεκούραση. Οι εικόνες του βουνού είναι μοναδικές και δύσκολα κάποιος θα τις συναντήσει αλλού.

Δείτε επίσης  «El Palace»: Στο παλάτι του κόμη

Δείτε το βίντεο με την ανάβαση των ορειβατών στο χιονισμένο βουνό:

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr

– Advertisement –

Πηγή