Τοπ 10 Ευρωπαϊκές πόλεις για ποιότητα ζωής

Τοπ 10 Ευρωπαϊκές πόλεις για ποιότητα ζωής

Το τοπ 10 των ευρωπαϊκών πόλεων όπου η ποιότητα της ζωής είναι άριστη

Πρωτιά της Ζυρίχης μεταξύ των 83 της έρευνας, καθώς το 97% των κατοίκων της δηλώνει ικανοποιημένο από τον τρόπο ζωής. Ευχαριστημένοι με το εισόδημά τους, τη δημόσια συγκοινωνία, τις υπηρεσίες υγείας, την καθαριότητα οι κάτοικοι της ελβετικής μεγαλούπολης, που αποτελεί κορυφαίο χρηματοπιστωτικό κέντρο.

Μήπως αναρωτιέστε πώς είναι η ζωή στην υπόλοιπη Ευρώπη; Η Κομισιόν δημοσίευσε έρευνα σχετικά με την ποιότητα ζωής στην ήπειρο, θέτοντας στους κατοίκους 83 πόλεων σειρά από ερωτήματα σχετικά με την καθαριότητα, την ασφάλεια, παρουσιάζοντας τις «δέκα πόλεις στην Ευρώπη με τους πιο ικανοποιημένους κατοίκους».

Διαβάστε επίσης: Πώς θα διαμορφωθούν οι μισθοί το 2024

Στο νούμερο δέκα η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρουμανίας, Κλουζ-Ναπόκα. Η αλματώδης ανάπτυξη που γνωρίζουν οι τεχνολογικές επιχειρήσεις με έδρα την πρωτεύουσα της Τρανσιλβανίας δίνει πολύ καλές ευκαιρίες, με το 73% να δηλώνει πως θεωρεί εύκολη την εύρεση μιας καλής θέσης εργασίας.

Στο νούμερο εννιά η Μπράγκα της Πορτογαλίας η οποία το 2021 ψηφίστηκε ως κορυφαίος ευρωπαϊκός προορισμός για ταξιδιώτες. Ομως, φαίνεται πως εκτός από τους τουρίστες την αγαπούν και οι κάτοικοί της, καθώς το 94% δήλωσε ευχαριστημένο με τη ζωή στην πορτογαλική ενδοχώρα. Η Μπράγκα θεωρείται πολύ ασφαλής και φιλόξενη πόλη για μετανάστες.

Διαβάστε επίσης: Κάντε επένδυση σε bitcoin

Το ίδιο ποσοστό ικανοποίησης δηλώνουν και οι κάτοικοι του Ροστόκ στις βόρειες ακτές της Γερμανίας. Η πόλη των 200.000 ανθρώπων βρίσκετε στο νούμερο οχτώ, με το ήπιο για τα δεδομένα της περιοχής κλίμα, είναι ιδανική για οικογένειες με παιδιά και είναι η πρώτη στην Ευρώπη όσον αφορά την εργασιακή ικανοποίηση των κατοίκων.

Δείτε επίσης  Ο Ozzy Osbourne λανσάρει το δικό του κρυπτονόμισμα

Έβδομη έρχεται η Γενεύη, με καλή επίδοση σχεδόν σε κάθε κατηγορία. Η ελβετική πόλη, ωστόσο, τερματίζει τελευταία στην κατηγορία «διαθέσιμη στέγαση σε λογική τιμή». Είναι φυσικό όπου υπάρχει ποιότητα το κόστος ζωής να είναι αυξημένο.

Το τσουχτερό σκανδιναβικό κρύο δεν φαίνεται να πτοεί τους πολίτες της Στοκχόλμης, που έφτασαν την πόλη τους στην 6η θέση, με το 95% να δηλώνει ικανοποίηση. Η Στοκχόλμη είναι πόλη ανοιχτή στους μετανάστες και προσφέρει πολλές εργασιακές ευκαιρίες με καλές απολαβές.

Διαβάστε επίσης: Cyber Sex: Γιατί οι Έλληνες το λατρεύουν;

Στις όχθες της Βαλτικής Θάλασσας, το λιμάνι του Γκντανσκ στην Πολωνία είναι στην 5η θέση με την τεράστια ιστορική σημασία, αποσπά το ίδιο ποσοστό, ενώ το 92% δηλώνει πολύ ευχαριστημένο από την πολιτιστική ζωή της πόλης.

Πλησιάζοντας στην κορυφή της λίστας, άλλη μια γερμανική πόλη βρίσκεται στην 4η θέση. Αυτή τη φορά στην ανατολική Γερμανία, η Λειψία κρίνεται ασφαλής, ιδανική για να μεγαλώνει ένα παιδί και «πρωταθλήτρια» στον καθαρό αέρα.

Το «χάλκινο μετάλλιο» πηγαίνει στην Κοπεγχάγη. Οχι μόνο το 96% των κατοίκων της δανέζικης πρωτεύουσας δηλώνει ευχαριστημένο από τη ζωή του σ’ αυτή, αλλά παράλληλα την κατατάσσει και στην τελευταία θέση της Ευρώπης όσον αφορά τη διαφθορά της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ και Βρετανία βομβαρδίζουν τους Χούθι στην Υεμένη

Οχι πολύ μακριά, στο ανατολικό άκρο της Ολλανδίας, το Γκρόνιγκεν καταλαμβάνει δικαίως τη δεύτερη θέση. Φιλόξενο για μετανάστες, γεμάτο καταπράσινα πάρκα και φιλόξενους χώρους. Καθαρή πόλη και πατρίδα της μεγαλύτερης μπιραρίας στην Ευρώπη.

Καλύτερη ευρωπαϊκή πόλη για να ζει κανείς είναι η Ζυρίχη. Ευχαριστημένοι με το εισόδημά τους, τη δημόσια συγκοινωνία, τις υπηρεσίες υγείας, την καθαριότητα (σχεδόν με τα πάντα) οι κάτοικοί της δηλώνουν σε ποσοστό 97% ικανοποιημένοι. Με μία μοναδική εξαίρεση: μόνο το 11% δηλώνει πως είναι εύκολο να βρεις σπίτι σε κανονική τιμή.
Πηγή

Δείτε επίσης  Μαέστρος Παντελίδη: Κι ένα εκατ. ευρώ να μου έδιναν, δεν θα συνεργαζόμουν με τον αδερφό του