Ανδρέας Μικρούτσικος: Στην εισβολή της Κύπρου, το ΝΑΤΟ και η Ευρώπη γιατί το άφησαν να συμβεί;

Ανδρέας Μικρούτσικος: Στην εισβολή της Κύπρου, το ΝΑΤΟ και η Ευρώπη γιατί το άφησαν να συμβεί;

mikroytsikos

Τοποθέτηση σχετικά με τις εικόνες τραγωδίας που προέρχονται από την Ουκρανία έπειτα από την εισβολή της Ρωσίας θέλησε να κάνει ο Ανδρέας Μικρούτσικος το πρωί της Δευτέρας (28/02) στον «αέρα» της εκπομπής «Super Κατερίνα». Ο παρουσιαστής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην εισβολή της Κύπρου και αναρωτήθηκε γιατί εκεί επιτράπηκε η γενοκτονία.

«Βλέπω αυτές τις εικόνες αλλά υπάρχουν εικόνες από Κύπρο όπου έγινε μια εισβολή χειρότερη. Όταν έγινε η εισβολή δεν υπήρχε κάποια αυτονομημένη περιοχή.  Οι Τουρκοκύπριοι ήταν ανακατεμένοι με τους Ελληνοκύπριους. Εκεί το ΝΑΤΟ, η Αμερική, η Ευρώπη, γιατί άφησε να γίνει η γενοκτονία; Ξέροντας τι νευραλγικό ρόλο παίζει η Τουρκία, υπήρξε ανοχή και αντοχή και ψυχρότητα από τη μεριά της Ευρώπης» ανέφερε, μεταξύ άλλων, αρχικά ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

«Να μην ξεχνάμε ότι η Ευρώπη έχει επιλεκτική ευαισθησία»

«Ο βομβαρδισμός 80 μέρες από το ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία και ο διαμελισμός… Εκεί τι έγινε; Ήταν όλα καλώς καμωμένα; Η είσοδος των Αμερικάνων στο Ιράκ έναντι υλικού τι ήταν; Χαίρομαι για την ενοποίηση του δυτικού κόσμου ενάντια σε μια εισβολή αλλά πού ήταν αυτοί στο Ιράν, που ήταν στο Ιράκ, που ήταν στην Κύπρο; Δηλαδή επιλεκτικά τα βλέπουμε τα πράγματα;» τόνισε στην συνέχεια ο παρουσιαστής.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο Ανδρέας Μικρούτσικος υπογράμμισε πως: «Είναι ένα παιχνίδι να μας πάει στον Ψυχρό Πόλεμο. Να μην ξεχνάμε ότι η Ευρώπη έχει επιλεκτική ευαισθησία» και πρόσθεσε πως πρέπει: «Να έχουμε ιστορική μνήμη».

Πηγή

Δείτε επίσης  «Τι σημαίνει χρόνος; Η ψυχή μου είναι 22»- Η 71χρονη Rosa Saito κάνει θραύση στον χώρο της μόδας- Δείτε εικόνες