ΕΕ: Βοήθεια ύψους 210 εκατ. ευρώ σε τρίτες χώρες που πλήττονται από επισιτιστική κρίση

ap hungry

Η παροχή βοήθειας έρχεται ενόψει της Συνόδου Κορυφής της G20 στο Μπαλί

Ενόψει της Συνόδου Κορυφής της G20 στο Μπαλί, η Eυρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα παράσχει βοήθεια ύψους 210 εκατομμυρίων ευρώ για να βοηθήσει τρίτες χώρες που πλήττονται από τις καταστροφικές συνέπειες της αυξανόμενης επισιτιστικής ανασφάλειας παγκοσμίως.

Αυτό το νέο ποσό βοήθειας ανεβάζει τη συνολική υποστήριξη της ΕΕ για την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια σε 8 δισεκατομμύρια ευρώ μεταξύ 2020-2024.

Η Πρόεδρος Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε: «Ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει μεγάλη επίδραση στην παγκόσμια προσφορά τροφίμων. Οι χώρες που ήταν ήδη ευάλωτες σε επισιτιστικά σοκ έχουν τεθεί σε δραματική κατάσταση. Πρέπει να δράσουμε για να αποφύγουμε την πείνα σε ορισμένες από τις φτωχότερες περιοχές του κόσμου. Η ΕΕ στέκεται δίπλα στις πιο ευάλωτες χώρες και σήμερα η ΕΕ επεκτείνει περαιτέρω την υποστήριξή της σε όσους έχουν ανάγκη».

Η Επιτροπή τονίζει ότι το 2022, τουλάχιστον 205 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται επί του παρόντος σε οξεία επισιτιστική ανασφάλεια και χρειάζονται επείγουσα βοήθεια. Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί. Το Αφγανιστάν, η Αιθιοπία, η Νιγηρία, το Νότιο Σουδάν, η Σομαλία και η Υεμένη εξακολουθούν να κινδυνεύουν από λιμό.

Η χρηματοδότηση της ΕΕ θα παρασχεθεί σε χώρες της Αφρικής, στην Υεμένη, τη Συρία, το Λίβανο και το Αφγανιστάν, καθώς και σε χώρες της Λατινικής Αμερική.

Εκτός από τη χρηματοδότηση που ανακοινώθηκε σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη διαθέσει επιπλέον 175 εκατομμύρια ευρώ σε ανθρωπιστική βοήθεια για τη στήριξη όσων έχουν μεγαλύτερη ανάγκη στην Ουκρανία και τη Μολδαβία.

Πηγή: skai.gr

Δείτε επίσης  Κριστίν Λαγκάρντ: Θα τα καταφέρουμε να τιθασεύσουμε τον πληθωρισμό

Πηγή