Η ακουστική υπεροχή του νέου Peugeot 308

peugeot 308 testdrive 0921tc243 620e43333c9b8

Το νέο σύστημα FOCAL® Premium Hi-Fi προφέρει μία μοναδική ηχητική εμπειρία, συνδυάζοντας την απόλαυση του απολύτως καθαρού ήχου με την οδήγηση υψηλής πιστότητας.

Το νέο σύστημα FOCAL® Premium Hi-Fi που εφοδιάζει το νέο Peugeot 308 σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τη Focal, μία γαλλική μάρκα που ειδικεύεται στην ακουστική υψηλής ευκρίνειας. Το σύστημα είναι το αποτέλεσμα μίας συνεργασίας που διαρκεί περισσότερα από 4 χρόνια. Ενσωματωμένο στο Peugeot i-cockpit® του νέου 308, προφέρει μία μοναδική ηχητική εμπειρία, συνδυάζοντας την απόλαυση του απολύτως καθαρού ήχου με την οδήγηση υψηλής πιστότητας.

Οι ομάδες της Peugeot και της FOCAL συνεργάστηκαν για να ορίσουν την τοποθεσία του κάθε ηχείου, με σκοπό να προσφέρουν σε όλους τους επιβάτες μία εξαιρετική εμπειρία ήχου. Οι ομάδες διεξήγαγαν μία μελέτη στρατηγικών σημείων (να προσδιοριστούν θέματα όπως οι πόρτες, οι γρίλιες, η διακόσμηση, το γυάλισμα), έτσι ώστε η απόδοση να είναι εγγυημένη στην καμπίνα του επιβάτη. Τίποτα δεν έχει αφεθεί στην τύχη σχετικά με τη δομή του τμήματος του χώρου αποσκευών, όπου φιλοξενείται το subwoofer. Ο ήχος είναι ακριβής και σταθερός μέσα στην καμπίνα, οι φωνές καθαρές και λεπτομερείς και το μπάσο βαθύ.

Η γαλλική κατασκευαστική φιλοσοφία, η υψηλή τεχνολογία και η καινοτομία συνδέουν την Peugeot και την FOCAL: οι δύο εταιρείες μοιράζονται την ίδια επιθυμία να προσφέρουν έντονες αισθήσεις, βελτιωμένη απόδοση και σπάνια συναισθήματα-την απόλαυση να ακούς μουσική οδηγώντας, χάρη στην υψηλής ποιότητας εγκατάσταση, η οποία έχει ενσωματωθεί τέλεια στο αυτοκίνητο.
Η συνεργασία των δύο εταιριών ξεκίνησε το 2014 και ξεκίνησε για τα concept cars. Επεκτάθηκε στα αυτοκίνητα παραγωγής της μάρκας στα 2008, 3008, 5008, 508 και 508 SW.

Δείτε επίσης  Πέντε συμβουλές για ευχάριστο ταξίδι με ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Για περισσότερα από 40 χρόνια, η Focal εδραιώθηκε ως μάρκα-σημείο αναφοράς στην κατασκευή ηχείων υψηλής πιστότητας για το σπίτι, οθόνες για studio ηχογράφησης, ακουστικά κεφαλής και οπτικοακουστικά συστήματα για αυτοκίνητα και πλοία. Η Peugeot ζήτησε από την ομάδα της FOCAL να χρησιμοποιήσει τη γνώση της, σχετικά με την ακουστική, αλλά και την ανάπτυξη και έρευνά της όσον αφορά τα τελευταία βήματα της ηχητικής καινοτομίας.

Επιμέλεια κειμένου Άρης Γαλανόπουλος

Πηγή: skai.gr

Πηγή