Όχημα χωρίς οδηγό στα Τρίκαλα

Όχημα χωρίς οδηγό στα Τρίκαλα

Λεωφορείο χωρίς οδηγό στα Τρίκαλα

Τα Τρίκαλα λανσάρουν οχήματα χωρίς οδηγό που θα τους στέλνεις μήνυμα και θα σε παραλαμβάνουν. Μία ακόμα high-tech πρωτοβουλία θα δούμε στα Τρίκαλα. Η E-Trikala λανσάρει την ερχόμενη Παρασκευή οχήματα χωρίς οδηγό, τα οποία θα έχουν μερικά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Ειδικότερα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Οδυσσέας Ράπτης, ανέφερε στο σταθμό Λέσχη 97,6:

«Θα έχουμε πλέον οχήματα χωρίς οδηγό, αυτό είναι το νέο πρότζεκτ που θα δοκιμαστεί στην πόλη μας. Δεν θα εκτελούν συγκοινωνιακό έργο, αλλά θα γίνεται η μεταφορά με εντολή, θα έχει στείλει κάποιος το μήνυμα του και αυτό το όχημα θα τον παραλαμβάνει από συγκεκριμένη στάση.

Η διαδρομή θα είναι από τον σταθμό του ΟΣΕ στην οδό Πύλης, αριστερά στο Φλαμούλι και θα καταλήγει στις Καρυές στο ΤΕΦΑΑ. Αυτό θα είναι το δρομολόγιο, έχει εξοπλιστεί ήδη με τελευταίας τεχνολογίας αισθητήρες και φανάρια για να επικοινωνεί με τα οχήματα, και η παγκόσμια πρωτοπορία και πάλι των Τρικάλων είναι ότι έχουμε την μεγαλύτερη πίστα σε χιλιόμετρα.

Διαβάστε επίσης: Τηλέφωνο από την ΑΑΔΕ σε όσους ξεχνούν και εμφανίζουν ληξιπρόθεσμες

Η μεγάλη πρόκληση στη διαδρομή των Τρικάλων είναι ότι θα έχουμε δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, και πιστεύω ότι οι συμπολίτες μας θα δούνε ότι είναι ένα διεθνές έργο που μπορεί να μας φέρει προστιθέμενη αξία, κι ευελπιστούμε ότι το φιλότιμο των τρικαλινών θα μεγιστοποιήσει πάλι αυτή την προσπάθεια.

Διαβάστε επίσης: Λεωφορείο χωρίς οδηγό στα Τρίκαλα το 2019

Την Παρασκευή θα έχουμε τα εγκαίνια των οχημάτων, και έπειτα από ένα μήνα περίπου θα βγούνε και στο δρόμο. Θα μεταφέρουν φοιτητές του ΤΕΦΑΑ, σπουδαστές της ΣΜΥ, δημοτικούς υπαλλήλους και τους υπαλλήλους του E-Trikala. Θα περνάνε καθημερινά από Δευτέρα ως Παρασκευή, αλλά θα είναι σχετικά αραιά τα δρομολόγια, ως 4 φορές ανά ημέρα. Ένα μεγάλο ζητούμενο θα είναι η ταχύτητα που κινούνται, όπου και πάλι θα είναι πρωτοποριακό για εμάς που έχουμε ορίσει ότι θα πηγαίνουν από 25 έως 40 χλμ/ώρα».

Δείτε επίσης  Όλο και περισσότεροι οδηγοί αγοράζουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο - και όχι μόνο Tesla